Dominique Delouche

Regisseur

Dominique Delouche is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Katia et Volodia

1989 | Biografie

SU/Frankrijk 1989. Biografie van Dominique Delouche. Met o.a. Ekaterina Maximova, Katia, Vladimir Vlassiliev, Volodia en Eric Vu An.

Dominique Delouche filmde het beroemdste paar van de klassieke dans. Op het toneel van het Bolstoj-theater, bij de repetities, in hun 'datcha' of in het klooster van Novo Dievitchi. Daarnaast is gebruik gemaakt van archiefbeelden. Zo laat hij de kijker opnieuw het dagelijks leven van deze twee artiesten beleven. Een strakke regie, mooie opnamen van Daniel Vogel en een camera met een duidelijke voorliefde voor de fraaie arabesken.

Une étoile pour l'exemple

1988 | Biografie

Frankrijk 1988. Biografie van Dominique Delouche. Met o.a. Yvette Chauviré, Florence Clerc, Isabelle Guérin, Sylvie Guillem en Monique Loudières.

De grote ster Yvette Chauviré draagt enkele geheimen van haar danskunst over op haar leerlingen van het Palais-Garnier. Ook haalt zij herinneringen op aan belangrijke momenten in haar artistieke loopbaan, die van 1941 tot aan haar afscheid in 1972 duurde. Een knappe samenvoeging van archiefbeelden, opnamen van een prestigieus verleden en later opgenomen scènes. Deze film weet te boeien ook al zou een meer geïnspireerde Delouche welkom zijn geweest. Het filmen van de dans heeft hij immers tot zijn specialiteit gemaakt.

Hommage à Serge Lifar

1988 | Muziek, Avonturenfilm

Frankrijk 1988. Muziek van Dominique Delouche. Met o.a. Isabelle Guérin, Philippe Anot, Leonardo Santos, Lionel Tardieu en Maria Haydee.

De choreograaf Serge Lifar stierf op 13 december 1986 in Lausanne. Hier zijn twee van de balletten te zien waarmee hij beroemd werd: Istar en Phèdre. Delouche gebruikt een veeleisende visuele vorm waarin met ruimte en details wordt gespeeld, zodat het een bijzondere cinematografische creatie is geworden.

Divine

1975 | Komedie, Musical

Frankrijk 1975. Komedie van Dominique Delouche. Met o.a. Danielle Darrieux, Richard Fontana, Jean le Poulain, Martine Couture en Raymond Gérôme.

Een jongeman is hopeloos verliefd op een beroemde, oudere toneelactrice, die hem wil afschrikken met een treurig rollenspel. Zijn gevoelens worden daardoor juist versterkt en op den duur beantwoord. Pas als ze hem tot tegenspeler heeft gemaakt, komen zijn eigen toneelopvattingen en ijdelheid boven en verliest hij zijn interesse. Het voor Darrieux bedoelde eerbetoon is meer dan verdiend, maar het had van een betere regisseur moeten komen dan deze film van Delouche, die tot weinig meer dan opgeklopte onzin in staat blijkt. Darrieux zingt voortreffelijk, maar dat rechtvaardigt nog niet de gekunstelde muzikale inlassen. Tot overmaat van ramp is het camerawerk lelijk en (niet alleen) voor de ster onflatteus.

Vingt-quatre heures de la vie d'une femme

1967 | Drama, Musical

Duitsland/Frankrijk 1967. Drama van Dominique Delouche. Met o.a. Danielle Darrieux, Robert Hoffmann, Romina Power, Léna Skerla en Marthe Alycia.

Een rijpere vrouw redt tijdens vakantie in Itali[KA3]e gedurende WO I een jonge Duitse deserteur met gokschulden van zelfmoord en brengt de nacht met hem door. Deze tweede verfilming van de roman van Stefan Zweig heeft een mooie rol van Darrieux als de vrouw die kortstondig geluk zonder toekomst aanpakt, maar de aandacht van de regisseur (of cameraman) dwaalt steeds af naar Hoffmann als bezienswaardig seksobject, maar ondanks al zijn problemen een hoogst oninteressant personage.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dominique Delouche op televisie komt.

Reageer