Jitsuko Yoshimura

Acteur

Jitsuko Yoshimura is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Nise Keiji

1968 | Misdaad

Japan 1968. Misdaad van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Shintarô Katsu, Daisuke Kato, Jitsuko Yoshimura en Michiko Sugata.

De enthousiaste en onbaatzuchtige politieagent Toramatsu, verliest zijn revolver tijdens een actie. Een onbeduidende film met het predikaat thriller, die terecht onbekend is gebleven.

Osorezan no Onna

1967 | Drama, Horror

Japan 1967. Drama van Heinosuke Gosho. Met o.a. Jitsuko Yoshimura, Kin Sugai, Taiji Tonoyama en Eijirô Tono.

In Osorezan, een landelijk gebied in het noorden van Japan, wordt een meisje, dat zich genoodzaakt ziet de prostitutie te bedrijven, door de plaatselijke bijgelovige bevolking voor een heks uitgemaakt. Een waardevol volkloristisch drama, met psychologische en sentimentele trekjes. De hoge produktiewaarden doen denken aan de Italiaanse film IL DEMONIO.

Ibun Sarutobi Sasuke

1965 | Avonturenfilm

Japan 1965. Avonturenfilm van Masahiro Shinoda. Met o.a. Koji Takahashi, Jitsuko Yoshimura, Misako Watanabe en Eiji Okada.

De avonturen van de sumoerai Sasuke Sarutobi, in strijd met een plaatselijke tiran die één van zijn geliefden wil offeren. Een niet bijzonder vermeldenswaardige sumoerai-film, geïnspireerd door een autentieke persoonlijkheid die zijn onsterfelijkheid heeft te danken aan populaire Japanse legendes uit de 15e eeuw.

Onibaba

1964 | Horror, Historische film

Japan 1964. Horror van Kaneto Shindo. Met o.a. Nobuko Otowa, Jitsuko Yoshimura, Kei Sato, Jukichi Uno en Taiji Tonoyama.

Tijdens de burgeroorlog in het 16de-eeuwse Japan maken twee vrouwen er een gewoonte van verdwaalde krijgers te vermoorden om hun wapenrusting te verkopen. De poging van een buurman om de jongere van de twee te verleiden leidt tot een groteske climax. De artisticiteit van de film wordt overschaduwd door de openlijk seksuele en gewelddadige scenes. Shindo eindigt dit sterke verhaal met een gedenkwaardige bovennatuurlijke wending. Scenario van regisseur Shindo. Camerawerk van Kiyomi Kuroda.

Nippon Konchuki

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Sachiko Hidari, Hiroyuki Nagato, Jitsuko Yoshimura en Shoichi Ozawa.

Over het ongelukkige leven van Tome, vanaf zijn geboorte als onwettig kind tot aan zijn internering, vlak na WO II. Een rauwe en weinig decente film, die vaak waterlanders doet opkomen. Een van de vroege werken van een zeer vooraanstaande regisseur van de hedendaagse Japanse film.

Buta to gunkan

1961 | Drama, Misdaad, Oorlogsfilm

Japan 1961. Drama van Shohei Imamura. Met o.a. Hiroyuki Nagato, Jitsuko Yoshimura, Yoko Minamida, Masao Mishima en Tetsuro Tanba.

Sterk drama waarin de maker zowel de Amerikaanse na-oorlogse bezetting van Japan als het corrupte Japanse regime aanklaagt. De film is gesitueerd in een bordeelstadje dat leeft van de mariniers van een nabijgelegen Amerikaanse legerbasis. Een jongeman probeert munt te slaan uit de verwarde toestand, maar komt in het keiharde misdaadmilieu om het leven. Ook bekend als PIGS AND WARSHIPS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jitsuko Yoshimura op televisie komt.

Reageer