Guy Dhers

Acteur

Guy Dhers is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Le gardien du feu

1994 | Romantiek, Historische film

Frankrijk 1994. Romantiek van Michelle Porte. Met o.a. André Marcon, Nathalie Boutefeu, Jean-Pierre Germain, Solenn Jarniou en Michel Baumann.

Pointe du Finist[KA2]ere, Bretagne, 1928. Vuurtorenwachter Goulven D[KA1]en[KA2]es (Marcon) heeft zich in zijn toren opgesloten en weigert alle communicatie met de buitenwereld. Wat is er gebeurd? Hij schrijft het neer in zijn dagboek. Hoe hij Ad[KA2]ele L[KA1]ezurec (Boutefeu) voor de eerste keer zag en onmiddellijk op haar verliefd werd. Hoe ze trouwden en hij de baan aannam van vuurtorenwachter. Het ging allemaal uitstekend tot hij het vermoeden kreeg dat Ad[KA1]ele hem bedroog met zijn assistent Herv[KA1]e Louarn (Germain). Hij werd zo razend van jaloezie dat hij de twee vermeende minnaars in een klein kamertje opsloot, zonder eten of drinken, beneden in de vuurtoren. Nacht na nacht is hij getuige van hun doodstrijd die dertien dagen duurt. Een beklemmende afdaling in de afgrond van de menselijke geest. Als kijker voel je de steeds wanhopiger wordende strijd om te overleven van de twee jonge mensen, terwijl boven Goulven genadeloos toehoort. Het einde komt haast als een verademing. Porte baseerde het scenario op de roman van Anatole Le Braz. Fotografie is van Daniel Leterrier.

La balance

1982 | Misdaad

Frankrijk 1982. Misdaad van Bob Swaim. Met o.a. Nathalie Baye, Philippe Léotard, Richard Berry, Maurice Ronet en Christophe Malavoy.

Uitzonderlijk harde en gewelddadige film (geregisseerd en geschreven door een Amerikaan), die speelt in Parijse politiekringen. Men probeert een gangsterbaas in de kraag te vatten door een voormalig medeplichtige (L[KA1]eotard) als informant op hem af te sturen. Baye is uitstekend in haar rol van prostitu[KA1]ee die verliefd is op de souteneur, die het slachtoffer zal worden. Winnaar van vele C[KA1]esars (de Franse tegenhanger van de Oscar), onder andere voor de beste film. Scenario van regisseur Swaim, die bij de dialogen geassisteerd werd door M. Fabiani. Camerawerk van Bernard Zitzermann.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guy Dhers op televisie komt.

Reageer