Michael O. Sajbel

Regisseur, Scenarist

Michael O. Sajbel is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

The Ultimate Gift

2006 | Drama

Verenigde Staten 2006. Drama van Michael O. Sajbel. Met o.a. Drew Fuller, James Garner, Abigail Breslin, Bill Cobbs en Brian Dennehy.

Jason had een heel simpele verhouding met zijn stinkend rijke grootvader: hij had een grondige hekel aan hem. Geen warmte, geen gezelligheid, het ging alleen maar over geld. Dus zou het voorlezen van het testament een eenvoudige en kille geldtransactie moeten worden, zodat Jason zijn uitbundige levensstijl kan voortzetten. Maar de werkelijkheid is anders... Jason krijgt via de notaris twaalf opdrachten van zijn grootvader. Deze zullen zijn leven drastisch veranderen en van hem een ander mens maken. Het volbrengen van iedere opdracht moet Jason dichter naar het ultieme doel leiden: Grootvaders nalatenschap.

One Night with the King

2006 |

Verenigde Staten 2006. Michael O. Sajbel. Met o.a. Tiffany Dupont, Luke Goss, Omar Sharif en John Rhys-Davies.

Het verhaal volgt het knap uitziende jonge joodse meisje Hadassah op de voet. Wanneer haar ouders vermoord worden, komt zij bij haar oom terecht die een bondgenoot is van de Arabische koning. Wanneer de op macht beluste Arabische prinsen het onderkomen van de oom plunderen wordt ook zij meegenomen. Op zekere dag wordt zij in een kar het paleis van koning Xerxes binnengesmokkeld, die op dat moment erg ontstemd is door allerlei oorlogsperikelen. In dezelfde periode zinspeelt de eerste minister, die een gewillig oor vindt bij de koning, op een genocide ten opzichte van het joodse volk. Eenmaal in de harem van de koning slaagt Hadassah erin om de aandacht van Xerxes te trekken. Het joodse meisje Hadassah wordt de koningin van Perziƫ die zich tot het uiterste inspant om de joodse natie van de ondergang te redden.

The Ride

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Michael O. Sajbel. Met o.a. Michael Biehn, Brock Pierce, Jennifer Blanc, Chris Owen en Jennifer O'Neill.

Michael Biehn, bekend van sf actierollen, doet iets compleet anders in The Ride. Hij speelt voormalige rodeoster Smokey Banks, die als alternatieve straf voor een vechtpartij dienst moet doen op een boerderij. Daar woont de jonge Danny O'Neil (Pierce), die ongeneeslijk ziek is, en kracht vindt in het christelijke geloof. Danny herkent Smokey gelijk en wil rodeoles van hem. Deze opzet levert mooie natuurplaatjes, fijne countrymuziek en een niet misselijke hoeveelheid aan evangelistische teksten. Biehn weet van de subtiliteitloze onvermijdelijke bekering in het script nog iets menselijks te brouwen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael O. Sajbel op televisie komt.

Reageer