Youssef Abu Warda

Acteur

Youssef Abu Warda is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kadosh

1999 | Drama

Israël/Frankrijk 1999. Drama van Amos Gitai. Met o.a. Yaël Abecassis, Yoram Hattab, Meital Barda, Uri Ran Klauzner en Yussef Abu-Warda.

Kadosh (letterlijk 'heilig', maar bedoeld met een cynische ondertoon), speelt zich af in Mea She'arim, dé wijk van de ultra-orthodoxe joden in Jeruzalem. Hier is te zien hoe binnen de ultra-orthodoxe gemeenschap de dictatuur van de rabbijn ook het privéleven van de gelovigen treft. Vaak lijden films van regisseur Amos Gitaï aan een te sterk engagement, een boodschapperij die afbreuk doet aan de filmische kwaliteit. Op een paar al te zwaar aangezette momenten na en een zekere traagheid in zijn opbouw is Kadosh echter een mooi, helder, goed gemaakt melodrama, wat de ingebouwde boodschap alleen maar sterker maakt.

Aaron Cohen´s debt

1999 | Drama

Israël 1999. Drama van Amalia Margolin. Met o.a. Youssef Abu Warda, Avital Abergel en Moshe Ivgi.

Gebaseerd op een waar verhaal vertelt Aaron Cohen´s debt over een gewone jongen die verstrikt raakt in een bureaucratische nachtmerrie. Israëls superster Ivgi speelt de titelrol. In tijdssprongen en vanaf wisselende gezichtspunten zien we hoe Aaron kennelijk om een habbekrats door politie uit zijn eigen feestje wordt weggesleept en in een cel wordt gegooid. Tragiek is onontkoombaar. Maar treur niet: Ivgi vertelde tijdens een interview dat Hollywood een versie van de film wilde maken met een goede afloop.

Yom Yom

1998 | Komedie, Drama

Israël/Frankrijk 1998. Komedie van Amos Gitai. Met o.a. Moshe Ivgi, Hanna Maron, Juliano Merr, Dalit Kahan en Yussuf Abu-Warda.

Moshe (Ivgi) is het resultaat van liefde tussen een Israëlische joodse (Meron) en een Palestijn (Abu Warda). Symbolisch of niet, Moshe voelt zich er niet goed bij, hij is hypochondrisch en kan slecht relaties onderhouden. Regisseur Gitaï´s verhaal is tragisch, komisch, absurd en verscheurd; net als het leven in Israel. Dat Yom yom (Dag na dag) een hoopvolle allegorie is, blijkt uit de eindscène, waarin een personage hetzelfde vredeslied zingt als Rabin zong vlak voordat hij vermoord werd. De worsteling voor vrede gaat door.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Youssef Abu Warda op televisie komt.

Reageer