Jean Charles Counet: regie en camera.
Er zijn 10 films gevonden.

Als de nacht maar niet valt

2023 | Documentaire

Nederland 2023. Documentaire van Marc Schmidt.

Preventie speelt een steeds grotere rol in de geestelijke gezondheidszorg. In Als de nacht maar niet valt wordt deze ontwikkeling tegen het licht gehouden. Worden we inderdaad gelukkiger wanneer we helemaal geen tegenslag, geen onzekerheid en imperfectie ervaren?

Inner Landscape

2019 | Documentaire

Nederland 2019. Documentaire van Frank Scheffer.

Documentaire over de totstandkoming van de kameropera Si Fan, die in 2015 voor het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing. In Si Fan (‘liefdesverlangen’) combineert Guo de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek.

In de armen van Morpheus

2019 | Documentaire

Nederland 2019. Documentaire van Marc Schmidt.

In de armen van Morpheus is een ontdekkingstocht naar de schoonheid en de wreedheid van de slaap.

De beveiligers

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Anneloek Sollart.

Vijf beveilgers worden gevolgd die elk op hun eigen manier Nederland veilig moeten houden. Onder hen de persoonsbeveiliger van Geert Wilders en de securitymanager van de kerncentrale in Borssele.

Ubiquity

2018 | Documentaire

Nederland 2018. Documentaire van Bregtje van der Haak.

Mensen met elektrohypersensitiviteit (EHS) zijn overgevoelig voor alles wat met elektromagnetische straling te maken heeft (UMTS-masten, mobieltjes, magnetrons, etc). Er is geen wetenschappelijk bewijs voor deze 'ziekte', maar daar is Van der Haak ook niet naar op zoek. In haar film moeten we mee lijden met drie mensen met EHS. Een bijna constante piep in de soundtrack laat ons voelen wat zij doormaken. Die bewust kritiekloze onderdompeling in hun wereld is zowel de kracht als zwakte van de film. Het maakt wel duidelijk waar zij mee moeten leven, maar is het nou ingebeeld (en dus alleen voor henzelf van belang) of niet?

Zaatari Djinn

2016 | Documentaire

Nederland 2016. Documentaire van Catherine van Campen.

Bitterzoete poëtische documentaire over het dagelijks leven van vijf Syrische kinderen in het vluchtelingenkamp Zaatari in Jordanië. Fatma deelt haar zorgen met een haan, Ferras verkoopt zoetigheid, Hammoudi krijgt een fiets, Maryam oefent voor King Lear, en op de daken waart een geheimzinnig djinn-meisje rond. De makers blijven bewust weg van het achterliggende drama, maar dat maakt hun blik wel erg selectief: de grens ligt bij verhalen over gesneuvelde bomen in een vroegere tuin en de naar binnengekeerde blikken van de kids. Over omgekomen neefjes of een opgepakte vader - die wel in de bijgeleverde achtergrondinformatie vermeld staan - vernemen we niets.

If the Sun Explodes

2016 | Drama, Romantiek

Nederland​/​​Litouwen 2016. Drama van Hanna van Niekerk. Met o.a. Wies Fest en Egbert Jan Weeber.

De reis door Litouwen begint nog zo zorgeloos. Twintigers Yara (Fest) en Philippe (Weber) gaan lekker naaktzwemmen en knijpen romantisch puistjes bij elkaar uit. Maar al snel begint Philippe dingen te roepen als: 'Als ik alleen was geweest had ik die bus wel gehaald! Fuck dit!' De kijker weet dan genoeg, maar Yara doet er nog ruim een uur over om te ontdekken wat een blaaskaak haar vriend is. Dat uur is gevuld met mooie plaatjes, degelijk acteerwerk en oeverloze kletspraat. Debutant Van Niekerk kan prima regisseren, nu nog een goed scenario.

A Strange Love Affair with Ego

2015 | Documentaire

Nederland 2015. Documentaire van Ester Gould.

Als kind wist regisseur Ester Gould precies wat ze later wilde worden: haar twee jaar oudere zus Rowan. Ester ging zoek naar andere wervelende, narcistische vrouwen (uit verschillende generaties) en probeerde te begrijpen waarom zij zich gedragen zoals ze zich gedragen. Het resultaat, A Strange Love Affair with Ego, is zoveel meer dan een documentaire. Het is een zoektocht, een melodrama en een persoonlijk testament. En werd tijdens IDFA 2015 terecht onderscheiden met de prijs voor beste Nederlandse documentaire. De muziek van Marc Lizier werd genomineerd voor een Gouden Kalf.

How to Describe a Cloud

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van David Verbeek. Met o.a. Huang Lu, Lu Yi-Ching en Wu Pong-Fong.

Knap opgebouwde, associatieve, magisch-realistische trip over verbeeldingskracht van David Verbeek (R U There). Over vj Liling (Huang Lu), die heen en weer pendelt tussen haar werk in Taipei en haar zieke, blinde moeder (Lu Yi-Ching) in haar geboortedorp. How to Describe a Cloud gaat over dolende zielen met onthechte levens. 'De grootste afstand in het universum is die tussen de geesten van twee mensen,' weet bioloog Chen (Wu Pong-Fong), Lilings enige vriend in de miljoenenstad. Maar voor het eerst biedt Verbeek zijn personages hoop op het overbruggen van die afstand.

Là-bas

2003 | Korte film

België 2003. Korte film van Jean Counet.

Winnaar NPS Prijs voor de Best Korte Film in 2003. Là-bas won eerder al de postproductieprijs van COURTisane, het kortfilmfestival van Gent (categorie verhalende kortfilms): "De kortfilm Là-bas duurt 3 minuten en schetst in die tijdsspanne het indringende portret van een jonge migrante met heimwee. De jury loofde "de perfecte timing van de ontroering" van Là-bas."