Warren Finnerty

Acteur

Warren Finnerty is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

The Panic in Needle Park

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Jerry Schatzberg. Met o.a. Al Pacino, Alan Vint, Richard Bright, Kiel Martin en Michael McClanathan.

Helen (Winn), die afkomstig is uit een fatsoenlijk milieu, belandt vanwege een illegale abortus in het ziekenhuis. Na haar ontslag uit de kliniek komt ze geheel ontredderd terecht in de armen van de verslaafde kruimeldief Bobby (Pacino). Aanvankelijk is ze nieuwsgierig, maar langzamerhand raakt zij ook in de duivelsachtige cirkel van de verslaving verstrikt. Ze moet zich prostitueren met Hank (Bright), het inbreker-broertje van Bobby om aan geld voor stuff te komen. 'Needle Park' is de bijnaam van de kruising in West Manhattan, waar de heroïne verhandeld wordt en waar tijdens een bust Bobby gepakt wordt, en in de bak komt. Als Helen hem afhaalt nadat hij gezeten heeft, gaat het verder bergafwaarts met hen. Een uitstekende film over het drugsprobleem van toen met goede hoofdrollen van een regisseur die tot de nieuwe generatie van veelbelovende filmers gerekend wordt.

Cool Hand Luke

1967 | Komedie, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1967. Komedie van Stuart Rosenberg. Met o.a. Paul Newman, George Kennedy, J.D. Cannon, Lou Antonio en Robert Drivas.

Stervehikel voor Newman speelt zich af in een wrede gevangenis waar Luke voor een klein vergrijp terecht komt en pas na de nodige confrontaties met medegevangene Dragline (de met een Oscar bekroonde Kennedy) en talloze vernederingen uit weet te ontsnappen. Newman, genomineerd voor een Oscar, is geweldig als de eenling die onder alle omstandigheden het hoofd koel houdt. Memorabel is een wedstrijd hardgekookte eieren eten die Luke wint (hij verorbert er maar liefst 50). In bijrollen duiken vele bekende gezichten op, onder wie Jo Van Fleet (als Luke's zieke moeder), Harry Dean Stanton en Dennis Hopper. (RdL/VPRO Gids)

The Brig

1964 | Drama, Documentaire

Verenigde Staten 1964. Drama van Jonas Mekas en Adolfas Mekas. Met o.a. Warren Finnerty, Jim Anderson, Henry Howard, Tom Lillard en James Tiroff.

Japan 1957. Een strafkamp voor Amerikaanse mariniers. De bewakers zijn hier heer en meester en schrikken voor niets terug. De gevangenen moeten elke vernedering gedwee ondergaan. Ze leven met een groep in een enge ruimte met op de grond een aantal witte strepen. Deze mogen ze niet overschrijden voordat ze (al roepend) om toestemming vragen. Een huiveringwekkende onafhankelijke productie die van de klassieker THE HILL (1965) van Sidney Lumet een gezellige picknick maakt. Ruim een uur lang ondergaat de kijker zo`n beetje de ergste nachtmerrie die je maar kan bedenken. Een Danteske hel waar de demonen (bewakers) de verdoemden (gevangenen) van het laatste beetje menswaardigheid beroven. Beide regissers, de gebroeders Mekas, werkten in cinéma vérité stijl, zonder hoofdpersonages en de afwezigheid van muziek maakt het aftakelingsproces nog indrukwekkender. De acteurs zijn afkomstig van het Living Theater in New York. Het scenario is van Kenneth H. Brown die zijn toneelstuk bewerkte. Het camerawerk is van Jonas Mekas, die wonderen van beweeglijkheid en compositie verricht. Een bijna onverdraaglijk filmdocument. Mono.

The Connection

1961 | Drama

Verenigde Staten 1961. Drama van Shirley Clarke. Met o.a. William Redfield, Warren Finnerty, Roscoe Lee Browne, Barbara Winchester en Garry Goodrow.

Film binnen een film. Documentaire-filmer die in zijn onderwerp verwikkeld raakt. De filmer maakt een trip en zijn cameramensen draaien gewoon door. Doet misschien wat gedateerd aan, maar is toch wel heel boeiend. Scenario van Jack Gelber.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Warren Finnerty op televisie komt.

Reageer