Margot Schaap

Regisseur, Scenarist, Producer, Editor

Margot Schaap is regisseur, scenarist, producer en editor.
Er zijn 3 films gevonden.

Een dag in 't jaar

2015 | Drama

Nederland 2015. Drama van Margot Schaap. Met o.a. Anne Gehring, Michaël Bloos en Vera Ketelaars.

Drie vrienden zwerven na een eindejaarsfeest door Amsterdam, verbonden door een onzichtbaar gemis. Voor haar speelfilmdebuut kwam regisseur Margot Schaap eens per maand met haar vrienden een dag samen om te filmen, beginnend en eindigend op oudejaarsdag, zodat het lijkt of in één dag een jaar verstrijkt. Dat is wondermooi gelukt: naadloos schuift nieuwjaarsdag over in Koningsdag, Kermis op de Dam, Halloween en kerst, terwijl de tijd geen vat krijgt op de drie vrienden. De verbindende voice-overteksten zijn helaas nogal stijfjes.

Lynn

2009 | Korte film

Nederland 2009. Korte film van Margot Schaap. Met o.a. Sietske van der Meij, Michaël Bloos, Victor Croiset en Elsie de Brauw.

Portret van de jonge studente Lynn, die in Amsterdam op zoek is naar kamers. Haar ouders zijn uit elkaar, maar verder lijkt Lynn alles mee te hebben. Ze heeft een vriendje, leuke vriendinnen, maar zelfs dan is het leven niet eenvoudig. Meest terloopse film van de serie One Night Stands uit 2009, en ook een van de meest geslaagde. Want de film slaagt er prima in om te laten zien dat luxeproblemen ook problemen zijn. Met fraaie stadsbeelden en een intelligente soundtrack (met veel stadsgeluiden en flarden gesprek).

Gaandeweg

2008 | Korte film

Nederland 2008. Korte film van Margot Schaap.

Sophie heeft net haar eindexamen vwo gehaald en gaat studeren. Dit betekent dat ze op kamers zal gaan wonen en afscheid moet nemen van haar moeder, broertjes, zusjes en haar ouderlijk huis. Sophie wil op zichzelf gaan wonen en zich los maken van haar familie, maar tegelijkertijd verlangt ze ernaar in haar moeders armen te kruipen, terug naar het veilige nest en het enge onbekende zo lang mogelijk uit te stellen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Margot Schaap op televisie komt.

Reageer