Tony Johnson is regisseur, producer en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Outside Ozona

1998 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1998. Thriller van J.S. Cardone. Met o.a. Robert Forster, Kevin Pollak, Sherilyn Fenn, David Paymer en Penelope Ann Miller.

Op de verlaten wegen rond Ozona, Oklahoma rijdt een aantal mensen. Zoals een juist ontslagen clown en zijn vriendin, twee zussen op weg naar de begrafenis van hun vader, een eenzame truckchauffeur. Op dezelfde wegen waart een seriemoordenaar rond. En iedereen luistert naar dezelfde radiozender. Sfeervolle thriller met leuke cast overtuigt niet volledig maar heeft wel een fraaie verhaalopzet: aan het eind komt alles en iedereen bij elkaar. Bloederige scènes!

Fallen Angels

1996 | Animatie, Familiefilm, Fantasy, Horror

Verenigd Koninkrijk/Japan 1996. Animatie van Tony Johnson.

New York is in de ban van bomaanslagen. Eensklaps trekt een rode fog door de lucht die het land in een onheilspellende duisternis dompelt. Achter dit alles zit een eeuwenoude tovenaar, Winnie Conute, die zijn onsterfelijkheid dankt aan de serafine rond zijn hals. Op het moment dat hij deze amulet verliest verschijnen twee vreemde zwervers, Rudolph en Sylvester en hun hond Morocco, in het huis dat hij en zijn bende juist verlaten heeft. Morocco vindt het juweel per toeval. De volgende ochtend wordt het trio per vergissing door de politie neergeschoten. De twee mannen komen terecht in de hel maar Morocco haalt hen er uit dank zij de kracht van de serafine. Ze keren terug naar de aarde waar Conute niets onverlet laat om zijn tover-amulet terug te vinden. De twee mannen hebben veertien dagen tijd om de serafine naar 'de stad der engelen' te brengen om het zonlicht terug te doen schijnen. Bevreemdende, moeilijk te volgen, tekenfilm die het midden houdt tussen 'manga' en de psychadelisch-experimentele stijl van bv. een YELLOW SUBMARINE. Door de gewelddadigheid en de gruwelijkheid van de beelden is de film helemaal niet geschikt voor kinderen. Een rariteit die echter niet echt kan bevredigen. Johnson schreef zelf het scenario. In de Engelse versie worden de stemmen ingevuld door Brad Lavelle, Tom Clarke Hill, Mike Neill, Caroline Rousseau, Sherry John, Alpheous Little, Theresa Francis, Dan Shearon, Tina Raphael, Heidi Cole, Sylvia Etienne en Henry Halonen. Stereo.