Martine Maréchal

Acteur

Martine Maréchal is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

L'Héroïne de l'enfance

1979 | Experimenteel

Frankrijk 1979. Experimenteel van Yvan Lagrange. Met o.a. Dominique Guezenec, Catherine Versepuys, Martine Maréchal, Yvan Lagrange en Tristan Lagrange.

Een muzikaal gedicht van deze filmer, componist en acteur, vertolkt door zijn familie. Raadselachtige sc[KA2]enes in de vorm van schilderijen volgen elkaar zonder onderling verband op. Twee vrouwen met ontblote borsten bekijken elkaar met tweeslachtige blikken. Aan de muur hangt een kruisbeeld. Een van hen gooit het op de grond. Een naakte vrouw ligt op haar rug op een tafel tegenover een open raam. Een man en een baby. Een echtpaar eet spaghetti en luistert naar een religieus programma. Een vrouw trekt voor het raam haar slipje uit. Hoewel de beelden niet lelijk zijn, is het de vraag wat de betekenis van dit werk zou kunnen zijn. Eerbetoon aan Bunuel? In elk geval riekt deze variatie op het surrealisme naar oude kost. Het was (voorlopig?) Lagranges laatste lange speelfilm.

L'idole des jeunes

1976 | Musical, Experimenteel

Frankrijk 1976. Musical van Yvan Lagrange. Met o.a. Denis Develoux, Yvan Lagrange, Dominique Guezenec, Martine Maréchal en Catherine Versepuys.

De acteurs spelen en zingen play-back (!) 'yèh, yèh' op de platen van de rock 'n roll- en twistzangers uit de jaren zestig. Een bizar probeersel, hetgeen opgaat voor al het werk van Yvan Lagrange die in deze film de rollen van Johnny Hallyday, Eddy Mitchell en Dany Logan vertolkt. De conclusie moet zijn dat het hier om een afschuwelijke, langdradige, statische en erg goedkope film gaat. Ook bekend als LES CINÉMAS PERMANENTS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Martine Maréchal op televisie komt.

Reageer