Ursula Schmenger is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Rapunzel oder Der Zauber der Tränen

1988 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1988. Familiefilm van Ursula Schmenger. Met o.a. Sylvia Wolff, Dirk Schoeden, Günther Grabbert, Renate Blume-Reed en Christine Schorn.

Een zoveelste weinig creatieve bewerking uit de DDR- filmfabriek DEFA van het sprookje Repelsteeltje van de gebroeders Grimm gemengd met elementen uit Jungfer Malen, dat genadeloos op de allerjongste kijkertjes wordt losgelaten. Heus, Disney is vermakelijker. Scenario van Wolfgang Lindner. Camerawerk van Wolfgang Braumann.

Die Brummeisen-Prinzessin

1986 | Fantasy

Duitsland 1986. Fantasy van Ursula Schmenger. Met o.a. Rolf-Jürgen Gebert, Thomas Förster en Ulrike Kunze.

Koning Eduard besluit dat zijn dochter, prinses Josephine, aan de man moet. De keuze valt op de muziekleraar, maar Josephine is verliefd op een prins uit een naburig koninkrijk

Wir warten aufs Christkind: Die zertantzen Schuhe

1983 | Fantasy

1983. Fantasy van Ursula Schmenger.

Koning Eduard besluit dat zijn dochter, prinses Josephine, aan de man moet. De keuze valt op de muziekleraar, maar Josephine is verliefd op een prins uit een naburig koninkrijk

Die Gänsehirtin am Brunnen

1979 | Familiefilm, Fantasy

DDDE/Duitsland 1979. Familiefilm van Ursula Schmenger. Met o.a. Jaroslava Schallerova, Christine Schorn, David Schneider, Günter Naumann en Ingrid Föhr.

Een brave ongeïnspireerde productie zoals die aan de lopende band uit het voormalige socialistische Oosteuropa voortkwamen. De verfilming van een sprookje van de Gebroeders Grimm over het ganzehoedstertje en de jonge ambitieuze smit. Eind goed al goed: hij trouwt een verstoten prinses en ze leefden nog lang en gelukkig.

Die zertanzten Schuhe

1977 |

DDDE 1977. Ursula Schmenger. Met o.a. Jrgen Zartmann, Solveig Müller en Heidemarie Wenzel.

Een jonge soldaat krijgt opdracht van de koning om het mysterie van de versleten dansschoenen van zijn zeven dochters te achterhalen

Die Regentrude

1976 | Familiefilm, Fantasy

DDDE/Duitsland 1976. Familiefilm van Ursula Schmenger. Met o.a. Cox Habbema, Brigitte Heinrich, Ingolf Georges, Helga Göring en Fred Dalmare.

De droogte is rampzalig voor een dorp. Om iedereen te redden wil de grote veenboer met Maren (Habbema) trouwen, de dochter van een rijke grasboer, maar zij heeft haar hartje verpand aan de straatarme Andreas (Georges). Als Maren erin zou slagen de ingedutte regengeest tijdig te wekken, zou het dorp gered zijn en mag zij met Andreas trouwen. Maren en Andreas wagen zich in het grote, gevaarlijke bos, behoeden hun dorpsgenoten voor een catastrofe en leven daarna nog lang en gelukkig. De knappe 32- jarige, Nederlandse Habbema met een fraai figuurtje was in de DDR beland door haar huwelijk met toneelspeler/regisseur Eberhard Esche. Ze kreeg rollen in diverse films, w.o. een zwart-wit aflevering in de serie POLIZEIRUF 110, waarin zij echt opviel door haar charme en frisheid tussen al haar grauwe collega's. In 1983 is zij definitief naar Nederland teruggekeerd en is rond 1990 directeur van de Amsterdamse schouwburg geworden. Het scenario is van Fritz Gottschalk en van dergelijke 'sprookjes' gaan er dertien in een dozijn.

Der Hasenhüter

1976 | Familiefilm, Fantasy

DDDE 1976. Familiefilm van Ursula Schmenger. Met o.a. Jaroslava Schallerova, Jan Spitzer, Erik S. Klein en Doris Thalmer.

Een simpele sprookjesfilm over een slim schaapherdertje met een toverfluit die op de hazen van de koning moet passen, terwijl de gehele hofhouding vreselijk zijn best doet hem zozeer te plagen, dat de hazen wel eens zouden kunnen ontsnappen.