Hernan Romero

Acteur

Hernan Romero is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sin compasion

1994 | Drama

Peru/Mexico 1994. Drama van Francisco J. Lombardi en Francisco Lombardi. Met o.a. Diego Bertie, Adriana Davila, Jorge Chiarella, Hernan Romero en Mariella Trejos.

Peruaanse [KL]Schuld en boete[KLE], vrij naar Dostoievski. Ramon Romano (Bertie) ziet hoe zijn buren, de familie Martinez, uit hun huis worden gezet. De vader (Fernandez), een alcoholist, kan de huur niet meer opbrengen. Zelf heeft Romano ook problemen met deze eigenaars, en hij wil van ze af. Hij steelt geld van hen en geeft het aan de dochter van Martinez, Sonia (Davila), die zich moet prostitueren. Na wat verstoppertje spelen over en weer raakt hij slaags met de rijke Velaochaga (Romero), die verliefd is op Sonia, en vooral met Majoor Portillo, die belast is met het onderzoek. Deze slaagt erin hem de diefstal te laten bekennen. Dankzij een goede advocaat krijgt hij acht jaar gevangenisstraf. De film toont, naast het idealisme van de hoofdpersoon, uitstekend de sociale motivatie voor diens daad. Een mooie film, vol geweld en hartstocht, over de ontsporing en de uitzichtloze situatie van de misdeelden.

Caídos del cielo

1990 | Drama

Spanje/Peru 1990. Drama van Francisco Lombardi. Met o.a. Gustavo Bueno, Marisol Palacios, Carlos Gassols, Elide Brero en Delfina Paredes.

Een blind meisje en de hoofdrolspeler van het verhaal, Humberto, wonen in een huis wat van een ouder echtpaar is. Morsig, psychologisch drama vol met sociale en politieke implicaties. De regisseur is een van de belangrijkste cineasten van de moderne Peruaanse cinema. Scenario van Augusto Cabada en Giovanna Pollaro naar een roman van Julio Ramon Ribeyro. Camerawerk van José Luis Lopez-Linares.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hernan Romero op televisie komt.

Reageer