Pavel Finn

Scenarist

Pavel Finn is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Sakat

1990 | Experimenteel

SU 1990. Experimenteel van Alexander Seldovitsch. Met o.a. Ramaz Chkhikvadze, Viktor Gvozditsky, Zinovy Korogodsky, Marina Maiko en Olga Wolkova.

Seldovitsch heeft met de verfilming van Isaak Babel`s [KL]Geschiedenissen uit Odessa[KLE] een belangrijk taboe doorbroken: joodse onderwerpen waren voordien verboden. De grote Eisenstein die ooit de ambitie koesterde een film te maken over hetzelfde thema heeft het nooit gekund of gemogen. Centraal staat Mendel Kirk (Chkhikvadze), een transportondernemer. Hij is de vader van twee volwassen zoons en een dochter en wil met zijn jonge ma[KA4]itresse emigreren uit het land der progroms om op een eigen stuk land een nieuw bestaan te vinden. Hij wordt gedwarsboomd door zijn zoon Benja Kirk (Gvozditsky), een nietsnut die van de grote misdaad leeft. In de finale moet vader Kirk de begrafenis van zijn zoon meemaken. Deze film over een generatieconflict is niet voor het grote publiek van romantische films of snelle sexy actie-thrillers, maar hij is bewegelijk, wild, soms erotisch en bevat een bonte schakering van de meest uiteenlopende personages, sterke symboliek en verbluffend camerawerk van Alexander Knjashinski (die Tarkovsky's STALKER schoot), waardoor het méér dan een boeiend fresco is; een streling voor het oog van de ware filmhebber. De choreografie is van Marina Beltova. Scenario van Pavel Finn. Gesitueerd rond 1925.

Dvadtsat shest dney iz zhizni Dostoyevskogo

1980 | Biografie, Romantiek

SU 1980. Biografie van Alexander Zarkkhi. Met o.a. Anatoliy Solonitsyn, Evgenia Simonova en Eva Szykulsk.

Deze film bestrijkt een korte, maar dramatische periode uit het leven van de Russische schrijver F.M. Dostojevski (1821-81), gespeeld door Solonitsyn. Het emotionele drama toont hem op momenten van verwarring en verbijstering. De dood van zijn vrouw, de begrafenis van zijn geliefde broer, de breuk met Appolinaria Suslova, die hij aanbad en zijn verschrikkelijke financi[KA3]ele problemen. Hoofdrol Solonitsyn kreeg een gedeelde Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn (samen met Jack Lemmon voor zijn rol in TRIBUTE van Bob Clark). Het scenario is van Pavel Finn en Vladimir Vladimirov. Het camerawerk is van Vladimir Kusakova. Amerikaanse titel: TWENTY-SIX DAYS IN THE LIFE OF DOSTOYEVSKI.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pavel Finn op televisie komt.

Reageer