Friedel Hardt

Acteur

Friedel Hardt is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hurra - ein Junge!

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van Ernst Marischka. Met o.a. Paul Westermeier, Grethe Weiser, Ingrid Lutz, Theo Lingen en Adrian Hoven.

Een onverteerbare dijenkletser over de huwelijksontrouw, buitenechtelijke kinderen, die absoluut niet meer door de beugel kan naar de boulevardklucht van het duo Arnold en Bach, door regisseur Marischka hoogstpersoonlijk tot scenario verheven. Theo Lingen is Professor Waldemar Weber, die uit medelijden de onechte zoon van zijn inmiddels overleden hospita geadopteerd had toen hij nog student was en nu met `zijn verleden` geconfronteerd wordt. Het `kind` is volwassen, heet Fritz Pappenstiel (Müller) en is cabaretier. Zijn grootouders die voor het eerst van zijn bestaan horen, verwachten een baby en geen potsenmaker. Luide, zo niet oververdovende teksten, die leuk zouden moeten zijn. Kurt Schulz stond achter de camera. Een film om te vermijden.

Die Todesarena

1953 | Mysterie, Actiefilm

Oostenrijk 1953. Mysterie van Kurt Meisel. Met o.a. Richard Häußler, Katharina Mayberg, Friedel Hardt, Bert Fortell en Helli Servi.

Een gevierd circusartiest met een motor-nummer slaagt er niet in te ontkomen aan zijn verleden. Hij heeft de dood van een collega op zijn geweten en pas na een jacht door half Europa wordt hij gearresteerd. Een fletse, warrige misdaadfilm. Zowel de acteurs als de schrijver van het draaiboek leveren hier een proeve van onbekwaamheid.

Der Tiger Akbar

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Friedel Hardt, Hilde Hildebrandt, Nikolai Kolin en Helga Wiedenbrüg.

Wanneer een dierentemster trouwt, wordt haar lievelingstijger door blinde jaloezie bevangen, en het komt tot een confrontatie met dodelijke afloop... Op een paar gelukte dressuuropnamen na een zeer zwakke film, waarin Piel vergeefs probeerde bij zijn circusfilms uit de jaren 1930-40 aan te sluiten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Friedel Hardt op televisie komt.

Reageer