Piotr Lazarkiewicz

Regisseur, Scenarist

Piotr Lazarkiewicz is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Abfahrt

1992 | Drama

Polen/Duitsland 1992. Drama van Magdalena Lazarkiewicz en Piotr Lazarkiewicz. Met o.a. Teresa Buczisz-Krzyzanowska, Malgorzata Lipmann, Halina Winiarska, Krzysztof Janczar en Wojciech Siemion.

Een Volksduitse weduwe woont met haar ongetrouwde dochter in een Pools bejaardentehuis. Hun medebewoners zijn jaloers, omdat ze af en toe keiharde D-Marken ontvangt en daarmee gunsten koopt bij het personeel. Als ze het onderkomen verlaat, omdat ze een bevlieging heeft om in haar oorspronkelijke huis te willen sterven, blokkeren de bewoners de toegang als ze zich later bedenkt en terug wil. Scenario van de regisseurs en de fotografie is van Jacek Osadowski.

Kocham kino...

1988 | Komedie

Polen 1988. Komedie van Piotr Lazarkiewicz. Met o.a. Marek Probosz, Elzbieta Czyzewska, Henryk Bista, Joanna Kreft en Jerzy Trela.

De titel, die 'ik houd van film' betekent, is een hartekreet. Als waar filmliefhebber wijdde regisseur Piotr Lazarkiewicz zijn debuut aan diegenen wier leven beheerst wordt door de cinema. Maria, manager van de laatste bioscoop in een klein stadje, vindt haar verloren zoon terug dankzij een bioscoopjournaal en sterft bij het vertonen van de oude film waarin zij speelde. Het verhaal, dat gebracht wordt als een film in een film, is een ironisch eerbewijs aan kitscherig melodrama.

Fala

1987 | Documentaire

Polen 1987. Documentaire van Piotr Lazarkiewicz.

Uitstekende lange documentaire over het informele popfestival van Jarocin, dat beschouwd wordt als het Poolse Woodstock. De pittoreske samenscholing van jongeren is zowel een manifestatie van de sterke subcultuur als het strijdperk van de vertegenwoordigers van de officiƫle jongerenorganisaties en katholieke priesters. De interviews en muziekopnamen werden gemaakt tijdens het Zomerfestival van 1985.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Piotr Lazarkiewicz op televisie komt.

Reageer