Hiroshi Koizumi

Acteur, Producer

Hiroshi Koizumi is acteur en producer.
Er zijn 10 films gevonden.

Tetsuo II

1992 | Horror, Sciencefiction, Fantasy

Japan 1992. Horror van Shinya Tsukamoto. Met o.a. Tomoroh Taguchi, Nobu Kanaoka, Shinya Tsukamoto, Keinosuke Tomioka en Sujin Kim.

Deze film is minder sexy dan zijn voorganger TETSUO: THE IRON MAN en het is geen sequel, maar hij is wel voor hetzelfde publiek bedoeld dat er zijn hart aan kan ophalen. De zoon van Taniguchi Tomoo (Taguchi) uit Tokio wordt in een winkelcentrum mishandeld door psychotische skinheads. Geschokt als hij is, verandert zijn arm in een schietwapen en kan hij zich wreken. Later wordt hij als gevolg van zijn actie gevangen genomen en dan verandert zijn hele lichaam in een fantastische vechtmachine. Dit is min of meer het verhaal, waarover het allemaal gaat en voor de rest is het een groot feest van monsters, bloed, machines en horror, precies wat het publiek van scenarioschrijver/regisseur/cameraman/medeproducent/speler Tsukamoto verwacht. Het camerawerk is verder van Fumikazu Oda en Katsunori Yokoyama. De toespelingen naar manga zijn talloos.

Gojirà 1985

1985 | Horror, Drama

Japan 1985. Horror van Kohji Hashimoto. Met o.a. R.J. Kizer, Raymond Burr, Ken Tanaka, Keiju Kobayashi en Yasuko Sawaguchi.

Godzilla brult en ontbloot zijn slagtanden. Op de ministeries van defensie te Tokio, Washington en Moskou gaan de waarschuwingslampjes branden. In die knopjes en tanden steekt meer energie dan in de acteurs. Het monster dendert over Tokio en terroriseert de bevolking met zijn radioactieve adem. Een volkomen absurde film.

Nostradamus no Daiyogen

1975 | Sciencefiction, Drama

Japan 1975. Sciencefiction van Toshio Masuda. Met o.a. Tetsurô Tamba, Kaoru Yumi, Toshio Kurosawa, Takashi Shimura en Akihiko Hirata.

Deze rampenfilm trekt na hoeveel waarheid er schuilt in de (op rijm gestelde) voorspellingen, [KL]Centuries[KLE] uit 1555, van de Franse astroloog/fysicus Nostradamus en vindt gemakkelijk bevestiging hiervan in de speciaal voor dit werkje geconstrueerde catastrofes, wat de premisse volledig ondermijnt. Een krankzinnige opeenvolging van monsterachtige planten en (dierlijke) monsters, mutanten en klimatologische rampspoed, rechtstreeks uit Toho's speciale effecten-afdeling, verlucht met noodlotsdialogen van loodzwaar gehalte. Bij tijd en wijle zeer sterk trucagewerk. Ook bekend als PROPHECIES OF NOSTRADAMUS, CATASTROPHE 1999, LAST DAY OF PLANET EARTH en CATASTROPHY 1999.

Gojira tai Mekagojira

1974 | Horror, Sciencefiction

Japan 1974. Horror van Jun Fukuda. Met o.a. Maasaki Daimon, Kazuya Aoyama, Akihiko Hirata, Hiroshi Koizumi en Reiko Tajima.

Aliens proberen opnieuw de aarde te overmeesteren met behulp van een mechanische Godzilla, Mechagodzilla genaamd. Nimmer had Godzilla zoveel moeite om een tegenstander klein te krijgen, maar tenslotte reduceert zij haar metalen evenbeeld tot een handvol onderdelen. Dit veertiende en voorlaatste GODZILLA- avontuur kent een radeloos ingewikkeld en bijster oninteressant plot. Liefhebbers van deze monsterserie zijn dat echter gewend en wachten geduldig op de climax, waarin Godzilla haar moorddadige opponent te grazen neemt. De Engelstalige versie is van 1977 en was aanvankelijk getiteld GODZILLA VS. THE BIONIC MONSTER; de titel werd gewijzigd in GODZILLA VS. THE COSMIC MONSTER nadat Universal Studios - met tv-series als The Bionic Woman - met acties had gedreigd.

Uchu daikaiju Dogora

1965 | Sciencefiction, Horror, Misdaad

Japan 1965. Sciencefiction van Inoshiro Honda. Met o.a. Yosuke Natsuki, Yoko Fujiyama, Akiko Wakabayashi en Hiroshi Koizumi.

Terwijl de politie een bende diamantdieven achtervolgt, krijgt Tokio te maken met een buitenaards monster dat zich juist met deze kostbare edelstenen voedt. Wat betreft de inhoud kan deze film tot een van de schilderachtigste van alle Japanse monsterfilms gerekend worden.

Sandai Kaiju Chikyu Saidai no Kessen

1964 | Horror, Sciencefiction

Japan 1964. Horror van Inoshiro Honda. Met o.a. Yosuke Natsuki, Yuriko Hoshi, Hiroshi Koizumi, Emi Ito en Yumi Ito.

Uit een op de aarde neerstortende meteoor ontstaat een driekoppige vliegende draak, Ghidrah, tegen wie de vertwijfelde Japanse geleerden de monsters Godzilla, Mosura (Mothra in de Engelstalige versies) en Rodan in de strijd werpen. Na een gevecht, dat het merendeel van Japan in een puinhoop herschept, moet Ghidrah de wijk nemen en vlucht het heelal in. De vijfde aflevering in de GODZILLA-serie markeert het punt waarop Godzilla haar transformatie van antagoniste tot heldin en redster der mensheid begint. Het is smullen geblazen voor de monsterliefhebbers van deze verrukkelijke onzinnige avonturen. De Engelstalige versie is van 1966, beloopt 80m en is bekend onder titels als GIDRAH, THE THREE-HEADED MONSTER, MONSTER OF MONSTERS: GHIDRAH en THE BIGGEST FIGHT ON EARTH.

Mosura tai Gojira

1964 | Horror, Sciencefiction, Fantasy

Japan 1964. Horror van Inoshiro Honda en Ishiro Honda. Met o.a. Akira Takarada, Yuriko Hoshi, Yu Fujiki, Hiroshi Koizumi en Emi Ito.

In aflevering 4 van de GODZILLA-reeks neemt de monsterdraak Godzilla opnieuw haar favoriete hobby ter hand: de vernietiging van Japan. Dit doet enkele geleerden naar Infant Island reizen om de hulp in te roepen van de gigantische motvlinder Mosura (Mothra in de Engelstalige versies), die daar door de inlanders als een godheid wordt vereerd. Godzilla verslaat Mosura, maar de laatste heeft twee eieren gelegd waaruit kleine Mosuratjes tevoorschijn kruipen die Godzilla inspinnen en buiten gevecht stellen. Godzilla is op haar kwaadaardigst in deze naïeve kinderlijke monsterfilm met uitnemend trucagewerk van o.m. Eiji Tsuburaya. In 1965 met lengte van 87m uitgebracht onder de titels GODZILLA VS. THE THING, MOTHRA VS. GODZILLA, GODZILLA AGAINST MOTHRA en GODZILLA VS. MOTHRA.

Matango

1964 | Fantasy, Horror

Japan 1964. Fantasy van Inoshiro Honda. Met o.a. Akira Kubo, Yoshio Tsuchiya, Hiroshi Koizumi en Kumi Mizumo.

Zeven schipbreukelingen spoelen aan op een vreemd onbewoond eiland dat bezaaid is met reusachtige, vleestende paddestoelen. Een aardig bedoelde, maar onhandige poging om een horrorwerkje te brengen, dat echter niet gelukt is.

Mothra

1962 | Horror, Sciencefiction

Japan 1962. Horror van Inoshiro Honda. Met o.a. Franky Sakai, Hiroshi Koizumi, Kyoko Kagawa, Emi Itoh en Yumi Itoh.

Kleurrijke Japanse monsterfilm over een reusachtige rups die Tokio binnendringt om een minuscule meisjestweeling te redden, die het ondier met bovennatuurlijke krachten leidt. De rups verandert dan natuurlijk in een reuzevlinder, die nog even doorgaat met vernielingen aan te richten. Mothra (of zijn nakomelingen) waren ook in latere films nog te zien.

Gojira no gyakushû

1955 | Horror, Sciencefiction

Japan 1955. Horror van Inoshiro Honda. Met o.a. Hiroshi Koizumi, Yukio Kazama, Setsuko Wakayama, Takashi Shimura en Mayuri Mokusho.

In deze tweede aflevering uit de GODZILLA-reeks herrijst de 150 meter hoge draak uit de dood om slag te leveren met Angorus (Angilas in de Engelstalige versie). Dit is een veelstaartig galactisch gedrocht, door Godzilla verslagen in een titanische strijd, die het merendeel van Japan in een woestenij herschept. Godzilla wordt ten slotte onder een ijslawine bedolven. Sublieme trucages maken deze kinderlijke monsterfilm zeer bezienswaardig. Warner Bros verzorgde in 1959 een Engelstalige versie, geregisseerd door Hugo Grimaldi. Deze versie van 78m, hertiteld GIGANTIS, THE FIRE MONSTER om het copyright op de naam Gojira/Godzilla te ontwijken, maakt gebruik van filmmuziek voor KRONOS en THE DEERSLAYER en is een puinhoop te noemen. Ook bekend als GODZILLA'S COUNTER ATTACK en GODZILLA RAIDS AGAIN.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hiroshi Koizumi op televisie komt.

Reageer