Anja Pohl

Editor

Anja Pohl is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

El Bulli: Cooking in Progress

2011 | Documentaire

Duitsland 2011. Documentaire van Gereon Wetzel.

Perfectie, daar draait het allemaal om bij het koksgilde van de Spaans-Catalaanse voedselkunstenaar Ferran Adrià. De Duitse regisseur Gereon Wetzel loopt in El Bulli: Cooking in Progress een jaar lang mee met Adrià en zijn discipelen. Adrià, de 'Salvador Dali van de deegrol', geeft het begrip kookkunst in deze documentaire een geheel nieuwe dimensie. Vormgeving is bij zijn creaties minstens zo belangrijk als smaak. Een must see voor koks en kunstenaars.

Süperseks

2004 | Komedie

Duitsland 2004. Komedie van Torsten Wacker. Met o.a. Denis Moschitto, Marie Zielcke, Hilmi Sözer en Meral Perin.

Leuke titel inderdaad. In deze malle komedie is het de naam van de eerste Turkstalige telefoonsekslijn in Duitsland. De Duits-Turkse Elviz moet een flinke schuld afbetalen aan zijn oom, die het bovendien op de oudedagvoorziening van Elviz' moeder heeft gemunt. De telefoonsekslijn die Elviz opzet blijkt gelukkig een groot succes. Ook, tot zijn schrik, in zijn eigen directe omgeving. Hoofdrolspeler Denis Moschitto is zelf Italiaans-Turks en wordt dan ook (onder meer in aflevering van Tatort) afwisselend als Italiaanse en als Turkse immigrant gecast.

The Story of the Weeping Camel

2003 | Documentaire

Mongolië/Duitsland 2003. Documentaire van Luigi Falorni en Byambasuren Davaa. Met o.a. Janchiv Ayurzana, Chimed Ohin, Odgerel Ayusch en Amgaabazar Gonson.

Het verhaal van de huilende kameel klinkt als een metafoor of een sprookjestitel. Maar deze internationaal bewierookte film uit Mongolië draait letterlijk om een huilende kameel. Een klein, wit huilend kalf, hunkerend naar moeder die niets van de baby moet hebben. De aangeslagen herders halen er musici bij die conform een eeuwenoud ritueel met strijkmuziek en zang proberen de band tussen moeder en kalf te herstellen. De kracht van de film is de overdonderende eenvoud en pracht van de gefilmde waarheid, aangelengd met de inspirerende levenslust van de losjes geregisseerde amateur-acteurs ter plaatse. Een magische film over het belang van mythes, familie en traditie in mensen- en dierenleven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anja Pohl op televisie komt.

Reageer