Ian Knox

Regisseur

Ian Knox is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Silent witness: Brothers in arm

1998 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1998. Thriller van Ian Knox. Met o.a. Ruth McCabe, Nick Reding en Amanda Burton.

Op een boerderij raakt een man bekneld onder een grasmaaier en sterft. Een anonieme brief wijst Sam, die aannam dat het een ongeluk betrof, op iets dat ze tijdens haar onderzoek over het hoofd zag: De man is gestorven aan een steek in de halsslagader. Als de briefschrijver dood wordt gevonden, stuit ze op een lang bewaard geheim

Silent Witness: Brothers In Arms

1998 | Thriller, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1998. Thriller van Ian Knox. Met o.a. Amanda Burton, William Armstrong, Nick Reding, Mark Letheren en Sam Parks.

Het vermorzelde lichaam van farmer Phil Nelson wordt gevonden onder een oogstmachine. Inspecteur Michael Connor (Reding) meent dat het hier om een ongeval gaat. Pathologe Sam Ryan (Burton) vindt ook niets dat het tegendeel doet vermoeden. De vrienden van Phil gedragen zich echter heel merkwaardig. Sam ontvangt een anoniem schrijven, waarin beweerd wordt dat haar diagnose onjuist zou zijn. Bij een tweede schouwing vindt ze inderdaad aanwijzingen dat Phil al dood moest zijn voordat hij onder de machine terecht kwam. Connor spitst nu zijn onderzoek toe op de weduwe Jane Nelson (Berrington) en Owen Johnson (Daniels), de bezitter van de landbouwmachine, die een intieme relatie met Jane onderhoudt. Wat later wordt het lijk van Ian Neal (McKee), een vriend van Phil, uit het water opgevist. Eigenaardig opgebouwde misdaadfilm die teruggrijpt naar een gebeurtenis in Ierland in 1985 toen de slachtoffers dienst deden in het Britse leger. De opbouw van de plot is complex, maar geloofwaardig en zeer intelligent. Zoals altijd staat het spel op een hoog peil en Sam heeft in deze aflevering een onverwacht romantisch moment. John Milne schreef het scenario. Fotografie is van Barry McCann. Stereo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ian Knox op televisie komt.

Reageer