Eriko Watanabe

Regisseur, Acteur

Eriko Watanabe is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Genki no kamisama

1998 | Drama, Fantasy

Japan 1998. Drama van Genji Nakamura. Met o.a. Miyuki Matsuda, Masato Furuoya, Masato Uchiyama, Kyusaka Shimada en Sumiko Sakamoto.

Sinds ze drie jaar geleden haar man verloor begraaft Mayumi (Matsuda) zich in haar werk in het schoonheidssalon van haar seniele schoonmoeder (Sakamoto). Ze beseft niet dat haar tienjarig zoontje, van wie ze vervreemd is, gepest wordt op school. De enige die haar kan troosten is Kida (Furuoya), de beste vriend van haar overleden man. Maar de laatste tijd gedraagt deze zich erg vreemd. Soms ziet Mayumi hem praten met iemand die er niet is. Het lijkt wel alsof hij een onzichtbare vriend heeft. Een Japanse variante op GHOST, even sentimenteel en aantrekkelijk. De film heeft echter biografische elementen van de hoofdactrice, wiens echtgenoot (Yusaka Matsuda, de diabolische Yakuza uit BLACK RAIN) enkele jaren voordien stierf aan kanker. De film wordt nergens overdreven emotioneel, maar mist toch de spirituele Whoopi Goldberg om de zaak wat op te vrolijken. Het scenario is van de hand van Akiko Kawase. De camera werd bediend door J. Tozawa. Dolby Stereo.

Shall We Dansu?

1996 | Komedie

Japan 1996. Komedie van Masayuki Suo. Met o.a. Koji Yakusyo, Tamiyo Kusakari, Eriko Watanabe, Yu Tokui en Hiromasa Taguchi.

Shall We Dance?' is een bekend Broadway-liedje van de musical The King and I, waarin de botsende westerse en oosterse cultuur elkaar vinden in Dans. In Suo's film wordt de Japanner Shohei, een doorsnee loonslaaf, (Koji Yakusho) geprikkeld door de westerse dans. En door de statige lerares (Tamiyo Kusakari, een echte ballerina). Maar dansen wordt algemeen beschouwd als onfrisse frivoliteit, en wat zal Shohei's echtgenote denken? Shall We Dance? is een oproep aan Japanners en alle andere mensen, tot levensvreugde en warmte. De boodschap kwam flink aan: de film scoorde internationaal uitstekend en was in eigen land de succesvolste van het jaar.

Bayakaroo! Bakayaroo!

1988 | Drama

Japan 1988. Drama van Eriko Watanabe. Met o.a. Haruko Sagara, Tsuyoshi Ihara en Narumi Yasuda.

Deze film vertelt verschillende verhalen die zich in een grote stad afspelen: een kantooremployée met transportproblemen die door haar vriend voor een ander meisje in de steek wordt gelaten, een taxichauffeur die zijn Engels probeert te perfectioneren aangezien hij naar Chicago overgeplaatst zal worden. Sympathiek van opzet, maar tamelijk arm aan ideeën.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eriko Watanabe op televisie komt.

Reageer