Robert Miles

Acteur, Componist

Robert Miles is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Kamel

1997 | Drama

Belgiƫ 1997. Drama van Taylan Barman en Mourad Boucif. Met o.a. Mourad Maimuni, Abdelslam Arbaoui, Mohamed El Mokkaddem, Mourad Boucif en Karima Barnoussi.

De jonge allochtoon Kamel (Maimuni) woont met zijn ouders, broers en zus in de kanaalbuurt van Sint-Jans-Molenbeek, een voorstad van Brussel. Hij is een intelligente en sportieve jongeling, populair in zijn omgeving en de familiewaarden zijn het hoogste goed voor hem. Op een dag echter ontmoet hij een vroegere schoolkameraad die hem introduceert in de `uitgangsbuurten` van Brussel. Daar wordt Kamel geconfronteerd met het wereldje van drugs en snel geldgewin. Al vlug moet hij vaststellen dat vanuit dit milieu geen weg terug is. De ontstaansgeschiedenis van deze rolprent is boeiender dan de film zelf. Hij werd gemaakt door een groep jonge mensen, die allen in het Quartier Maritime wonen. Ze hadden geen ervaring met film, maar schreven het scenario, zetten de productie op stapel en acteerden met volle overgave. Ze kregen de hulp van verschillende professionelen, w.o. de gebroeders Dardenne (makers van LA PROMESSE). Het is echter aan de film aan te zien dat hij door amateurs gedraaid werd. De wanordelijke montage en de haast onverstaanbare dialogen maken het niet gemakkelijk om de film te volgen. Bovendien wordt hij barslecht gespeeld, vooral door de nevenfiguren. Barman en Boucif schreven het scenario en hanteerden de video-camera waarop de film werd vastgelegd. Interessant maar verre van geslaagd.

Erotic Dreams

1988 | Erotiek, Fantasy

Verenigde Staten 1988. Erotiek van Robert F. Pope. Met o.a. Robert Miles, Nathan Lanes, Stephanie Goldwin, Pam Powers en Connie Cunningham.

Een variatie op het Faust-thema waarin een zonderling type zich een beetje met zwarte magie bezighoudt en bezoek krijgt van afgezanten van de duivel die zijn ziel willen kopen. Als zij niet geloofd worden, trakteren de satansknechten hem op erotische dromen over een naakte balletdanseres en een fotograaf van naaktfoto's met twee adembenemende modellen. Een werkje met de nodige spot, dat sfeervol en goed belicht is, voorzien van eersteklas opnamen van een bijna niet te stuiten opeenvolging van prachtige naaktmodellen. Al in 1988 op video uitgebracht als DARK DREAMS dat reeds in 1986 was vastgelegd. De verder niet bekende, maar zeer bekwame cameraman staat vermeld met het pseudoniem OsGood A Zebard. Ook bekend als DARK DREAMS.

Riders of the Plains

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Jacques Jaccard. Met o.a. Jack Perrin, Marilyn Mills, Ruth Royce, Charles Brinley en Kingsley Benedict.

Serial in vijftien hoofdstukken. Doorsnee-western, geschreven door Jaccard en Karl Coolidge voor Arrow. Perrin maakt weer allerlei narigheid mee. Hij wordt zelfs gevangengenomen door de outlaws maar heeft inmiddels zijn vaste vriend gevonden: zijn paard Starlight dat hij eerder dat jaar in een normale western introduceerde. Het paard zou net zo befaamd worden bij de genre-fans als de ster zelf, of als Tony van Tom Mix en Fritz van William Hart.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robert Miles op televisie komt.

Reageer