Hiram Keller: cast.
Er zijn 12 films gevonden.

Countryman

1982 | Avonturenfilm, Muziek, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Jamaica 1982. Avonturenfilm van Dickie Jobson. Met o.a. Countryman, Hiram Keller, Carl Bradshaw, Basil Keane en Freshey Richardson.

Een Amerikaanse piloot en zijn vriendin, neergestort op Jamaica en verdacht van spionage, worden verborgen door een 'rasta', die hun voorlicht omtrent de Bijbel en de reggae-muziek, terwijl Amerikaanse soldaten het eiland afspeuren. Volgens de credits een eerbetoon aan Bob Marley, maar als zodanig en ook anderszins weinig geslaagd. Scenario van Michael Thomas en de regisseur.

Une vraie jeune fille

1977 | Drama

Frankrijk 1977. Drama van Catherine Breillat. Met o.a. Bruno Balp, Rita Meiden, Georges Guérat, Charlotte Alexandra en Alexandra Gouveia.

Alice heeft de middelbare schoolleeftijd en zit op een kostschool. De zomervakantie brengt zij door in de zagerij van haar ouders in Les Landes. Zij treft er een onvoorstelbaar eentonig, saai en triest leven aan. Dan krijgt zij waanvoorstellingen en tenslotte geeft zij zich aan een jonge arbeider die bij haar vader in dienst is. Deze overigens zeer teleurstellende ervaring zet een kroon op haar duffe vakantie. Dan begint de school weer... Dit regie-debuut (verwar de schrijfster-scenariste niet met haar zuster Marie- Hélène Breillat) lijdt aan een groot tekort aan financiële middelen, evenals aan onervarenheid van de maakster, die haar eigen roman, Le Soupirail verfilmde. Vertoning binnen het commerciële circuit heeft zelfs nimmer plaatsgevonden. Desondanks bevat de film een goede sfeertekening, ook al is de verbeelding van de fantasiën van Alice minder goed gelukt. Het camerawerk is van Pierre Fattori.

Lifespan

1975 | Thriller, Sciencefiction, Mysterie

Nederland​/​​Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1975. Thriller van Alexander Whitelaw. Met o.a. Hiram Keller, Tina Aumont, Klaus Kinski, Fons Rademakers en Eric Schneider.

Een Amerikaanse geleerde komt naar Amsterdam om stage te lopen bij een befaamd gerontoloog. Deze pleegt zelfmoord en zijn wetenschappelijke aantekeningen blijken verdwenen. Via de bizarre vriendin van de overledene komt hij achter diens uitvinding waarmee het proces van ouderworden kan worden stopgezet. Deze intrigerende thriller - met Nederlandse technici in Amsterdam opgenomen - combineert nachtmerrieachtige surrealistische momenten met zwarte humor en filosofieën over leven en dood. Het resultaat is te vaag, maar biedt een boeiende andere kijk op onze hoofdstad.

Noa Noa

1974 | Avonturenfilm, Erotiek

Italië 1974. Avonturenfilm van Ugo Liberatore. Met o.a. Hiram Keller, Ines Pellegrini, Mariana Camara, Paolo Malco en Neil Hansen.

Een aantal Britse zeelieden vestigt zich na muiterij op een eiland in de Stille Oceaan waar hun wreedheid, seksuele gewelddadigheid tegen de inheemse vrouwen en onderlinge rivaliteit resulteren in een bloedbad. Deze vrije bewerking van MUTINY ON THE BOUNTY is een dun alibi voor het uitgebreid etaleren van seks en sadisme met een stuitende racistische ondertoon. De exotische locaties, de vrouwelijke inboorlingen en Keller als Fletcher Christian zijn uiterst fotogeniek, maar bieden erg weinig soelaas voor de ergernis en de verveling.

Roma rivuole Cesare

1973 | Avonturenfilm, Historische film

Italië​/​​Hongarije 1973. Avonturenfilm van Miklós Jancsó. Met o.a. Hiram Keller, Fabio Gamma, Gino Lavaggetto, Luigi Montini en Renato Baldini.

Na de dood van Caesar werpt de jonge patriciër Claudius zich in naam van de republikeinen op als praetor van Numidia. Hij betrapt zich echter op hetzelfde machtsmisbruik waar hij zich vroeger tegen verzette en pleegt zelfmoord. Zijn vriend Octavianus is aangewezen als de nieuwe keizer en vertrekt naar Rome. Inhoud en strekking van het scenario gaan grotendeels verloren door Jancsó's alle aandacht opeisende bewegingsspel met figuranten en camera, waarbij de hoofdrollen bijna terloops in beeld lijken te komen. De locaties en de historische aankleding doen de imponerende beeldenreeksen op boeiende wijze afwijken van zijn Hongaarse films, méér dan in zijn andere internationale films het geval is.

La morte negli occhi del gatto

1973 | Horror

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1973. Horror van Antonio Margheriti. Met o.a. Hiram Keller, Doris Kunstmann en Jane Birkin.

Na de dood van Caesar werpt de jonge patriciër Claudius zich in naam van de republikeinen op als praetor van Numidia. Hij betrapt zich echter op hetzelfde machtsmisbruik waar hij zich vroeger tegen verzette en pleegt zelfmoord. Zijn vriend Octavianus is aangewezen als de nieuwe keizer en vertrekt naar Rome. Inhoud en strekking van het scenario gaan grotendeels verloren door Jancsó's alle aandacht opeisende bewegingsspel met figuranten en camera, waarbij de hoofdrollen bijna terloops in beeld lijken te komen. De locaties en de historische aankleding doen de imponerende beeldenreeksen op boeiende wijze afwijken van zijn Hongaarse films, méér dan in zijn andere internationale films het geval is.

Sono stato io

1972 |

Italië 1972. Alberto Lattuada. Met o.a. Giancarlo Giannini, Sylvia Monti, Hiram Keller, Georges Wilson en Orazio Orlando.

Een fantast zonder talent wil beroemd worden, hoewel hij slechts figurant in het Scala van Milaan is. De onverwachte moord op opera-diva geeft hem de kans tot een stunt: hij geeft zich aan als dader om tijdens het proces op het laatste moment zijn alibi te onthullen. Zijn enige getuige sterft echter voortijdig. Het cynisch scenario kreeg een minder dan optimaal scherpe filmuitwerking omdat de regie zich al te nederig ondergeschikt maakt aan te nadrukkelijk acteren van Giannini. Grappige sc[KA2]enes wanneer hij niet in beeld is (helaas zelden).

Corringa

1972 | Misdaad

Duitsland​/​​Italië​/​​Frankrijk 1972. Misdaad van Antonio Margheriti. Met o.a. Jane Birkin, Hiram Keller, Françoise Christophe, Anton Diffring en Serge Gainsbourg.

De kasteelvrouw die aan de grond zit krijgt familieleden te logeren die één voor één vermoord worden, terwijl een geheimzinnig monster in de omgeving wordt gesignaleerd. Een zich voor priester uitgevende Amerikaanse neef die op een erfenis aast blijkt de schuldige. Deze misdaadfilm in misleidende horror-verpakking heeft een aantrekkelijke rolbezetting die nauwelijks iets anders mag doen dan angstig kijken en gillen, terwijl een onvaste camera eindeloos door duistere gangen zwerft zodat iedere suspense wordt gesmoord in verveling of leedvermaak. Het scenario is van regisseur Margheriti en Giovanni Simonelli. Het camerawerk is van Salvatore Caruso.

Le Plus vieux métier du monde

1971 | Komedie, Erotiek

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1971. Komedie van Franco Indovina, Mauro Bolognini, Philippe de Broca, Michael Pfleghar en Claude Autant-Lara. Met o.a. Michèle Mercier, Enrico Maria Salerno, Hiram Keller, Elsa Martinelli en Gastone Moschin.

Episodenfilm over prostitutie. I. De oertijd. II. Het Romeinse keizerrijk. III. De Franse revolutie. IV. De Belle Epoque. V. De tegenwoordige tijd. VI. Een gecomputeriseerde toekomst. De charme en (voorzover aanwezig) het talent van de actrices is verspild aan de fantasieloze scenario`s, die navenant lusteloos in beeld zijn gebracht. De Broca`s episode met Moreau als Mimi Guillotine, die haar attracties combineert met het uitzicht op de onthoofdingen, is nog wel aardig, terwijl Godards filosofische SF interessant voortborduurt op zijn ALPHAVILLE (maar tijdens de bioscooproulatie werd de film meestal gecoupeerd). De scenario's zijn van Daniel Boulanger, André Tabet, Jean-Luc Godard, Ennio Flaiano, Jean Aurenche, Georges- André Tabet en Michel Legrand.

La Notte dei fiori

1971 | Horror, Erotiek

Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1971. Horror van Gian Vittorio Baldi. Met o.a. Dominique Sanda, Hiram Keller, Macha Méril, Jürgen Drews en Micaela Pignatelli.

Een jonge romanticus probeert zijn zieke vriendin af te leiden door een verhaal te vertellen over een popster en haar aanhang, die elkaar in een luxe villa met bizarre spelletjes psychisch en uiteindelijk letterlijk afmaken. Deze op de Manson- moorden en op Sharon Tate geïnspireerde film over rijkdom en decadentie, die tot een fataal noodlot moeten leiden, kreeg een hypocriete raamvertelling mee met een pleidooi voor de ware liefde. Ook zonder referentie rammelt het scenario aan alle kanten, met sensationele scènes zonder samenhang, zodat de desinteresse van de kijker toeslaat. De actrices en acteurs zijn mooi evenals de fotografie.

Michele Strogoff

1970 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1970. Avonturenfilm van Eriprando Visconti. Met o.a. John Phillip Law, Mimsy Farmer, Hiram Keller, Delia Boccardo en Elisabeth Bergner.

Deze verfilming van de avonturenroman van Jules Verne is groots aangepakt en zorgvuldig aangekleed, maar mist - behalve voor wie het verhaal nog niet kent - iedere vorm van spanning. De heldenrollen van Law en Farmer zijn uitermate flets, de schurken Keller en Boccardo zijn niet alleen kleurrijker maar ook aanzienlijk mooier, zodat de interesse zich naar hen verplaatst. De legendarische Bergner maakt een weinig opvallende come-back als moeder Strogoff. De versies uit 1935 en 1956 zijn superieur. Scenario van Giampiero Bona, Ladislas Fodor, Stefano Strucchi, Georges Launer, Albert Kantof en regisseur Visconti. Camerawerk van Luigi Kuveiller. Ook bekend als MICHEL STROGOFF.

Satyricon

1969 | Historische film, Drama, Experimenteel, Avonturenfilm

Italië 1969. Historische film van Federico Fellini. Met o.a. Martin Potter, Hiram Keller, Max Born, Capucine en Alain Cuny.

Twee studenten in het oude Rome betwisten elkaar de gunst van een jonge slaaf. Samen beleven ze een reeks van avonturen waarbij gladiatoren en de minotaurus worden bestreden waarbij de een het leven en de ander zijn potentie verliest. De zeer vrije interpretatie van Fellini van geschriften van Petronius Arbiter geeft alle gelegenheid tot het opvoeren van zijn 'rariteitenkabinet' dat even verbluffend als op den duur afmattend is, bovendien de hoofdpersonen te vaak overwoekert. Niettemin een reeks treffende scènes tussen alle visuele rumoerigheid in, met een bevrijdende visie op een niet door een christelijke beschaving ingesnoerde seksualiteit. Scenario van regisseur Fellini, Bernardino Zapponi en Brunello Rondi. Camerawerk van Giuseppe Rotunno.