Michael Nesmith is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Hey, hey, It's the Monkees

1997 | Muziek

Verenigde Staten 1997. Muziek van Michael Nesmith. Met o.a. Micky Dolenz, Davy Jones, Mike Nesmith en Peter Tork.

VV.

Hey, Hey We're the Monkees

1997 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1997. Documentaire van Alan Boyd. Met o.a. Davey Jones, Michael Nesmith, Peter Tork, Mickey Dolenz en Paul Mazursky.

VV.

Timerider

1983 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1983. Sciencefiction van William Dear. Met o.a. Fred Ward, Belinda Bauer, Peter Coyote, Ed Lauter en Richard Masur.

Een motorcoureur wordt per ongeluk naar het Oude Westen gekatapulteerd, en bovendien terug in de tijd, naar circa 1875... maar toen vielen de schrijvers in slaap. De aardige opzet en de cast komen niet tot hun recht, terwijl het met de film gestaag bergafwaarts gaat. De film werd geproduceerd en medegeschreven door Michael Nesmith, met regisseur Dear. Het camerawerk is van Larry Pizer.

Northville Cemetary Massacre

1974 | Thriller

Verenigde Staten 1974. Thriller van William Dear en Thomas L. Dyke. Met o.a. David Hyry, Carson Jackson, Jan Sisk, J.Craig Collicott en Len Speck.

Een ongure motorbende is ten onrechte beschuldigd van verkrachting en ze worden ter vergelding door een aantal mensen uit een kleine provincieplaats aangevallen. Gewelddadig, onhandig en op een koopje gemaakt; gedraaid in de omgeving van Detroit; de plaatselijke motorclubs deden mee als figuranten. De film is opmerkelijk vanwege de muziek van Mike Nesmith (een ex-lid van de popgroep The Monkees) en mederegisseur Dear (die later HARRY AND THE HENDERSONS maakte).