Enat Sidi

Editor

Enat Sidi is editor.
Er zijn 3 films gevonden.

The Wolfpack

2015 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 2015. Documentaire van Crystal Moselle. Met o.a. Bhagavan Angulo, Govinda Angulo en Jagadisa Angulo.

Zeven kinderen die praktisch hun hele jeugd opgesloten zaten in een appartement in New York en de tijd verdreven door scènes uit hun favoriete films na te spelen? Klinkt als ideaal voer voor een documentaire. Een beetje te ideaal soms, wat misschien te wijten is aan het feit dat regisseur Crystal Moselle zo veel vragen onbeantwoord laat. Toch is het een intrigerend verhaal. Moeder was gecertificeerd docent, dus die gaf de kinderen thuis les. Hun kijk op de wereld creëerden ze verder uit de meer dan 2000 films die in het appartement rondslingerden.

Bully

2011 | Documentaire

Verenigde Staten 2011. Documentaire van Lee Hirsch.

Iedere dag blijven naar schatting 160.000 Amerikaanse scholieren thuis vanwege angst voor pestkoppen, kwelgeesten en treiteraars, aldus de voice-over in Bully. Filmmaker Hirsch (1972) werd zelf gepest als kind en wilde de noodklok luiden. Daarom volgde hij gedurende een jaar de verhalen van vijf kinderen die werden gepest, verspreid over het hele land. De documentaire werd in de VS wijdverspreid lesmateriaal, niet alleen voor kinderen, maar vooral voor schoolleiding en ouders omdat zij maar al te vaak pesten faciliteren door de problematiek niet te erkennen.

Jesus Camp

2006 | Documentaire

Verenigde Staten 2006. Documentaire van Heidi Ewing en Rachel Grady.

Documentairemakers Heidi Ewing en Rachel Grady volgen een groep kinderen die naar een evangelisch zomerkamp in North-Dakota gaan. Hen wordt voorgehouden dat Harry Potter de duivel is, en dat een derde van hun vriendjes en vriendinnetjes er helaas niet bij kan zijn; die zijn geaborteerd. Het gaat erin als zoete koek. De grootste verdienste van Jesus Camp is dat Ewing en Grady het laten zien zoals het is. Ze oordelen niet, moraliseren niet en ze manipuleren niet of nauwelijks in de montage.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Enat Sidi op televisie komt.

Reageer