Alessandro D'Alatri

Regisseur, Scenarist

Alessandro D'Alatri is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Sensa pelle

1994 | Drama

Italië 1994. Drama van Alessandro D'Alatri. Met o.a. Anna Galiena, Massimo Ghini en Kim Rossi Stuart.

Psychologisch drama over een bourgeois echtpaar dat een aangenaam, rustig leven leidt. Dit wordt compleet in de war gebracht door de komst van een psychotische jongeman (Stuart). Eerst lijkt hij vrij normaal, maar langzamerhand begint zijn gedrag het paar te verontrusten, vooral als hij zijn aandacht op de vrouw (Galiena) richt. Er wordt niet buitengewoon goed maar wel vakkundig geacteerd. Dat geldt ook voor de regie van D'Alatri, het tempo is wat traag en er zijn onvolkomenheden in het script.

Senza pelle

1993 | Drama

Italië 1993. Drama van Alessandro D'Alatri en Allessandro D'Alatri. Met o.a. Anna Galiena, Massimo Ghini, Maria Grazia Grassini, Paola Tiziana Gruciani en Kim Rossi Stuart.

De vrouw van buschauffeur Riccardo (Ghini) weigert te scheiden, maar hij leeft al vijf jaar heel gelukkig samen met Gina (Galiena), die bij de post werkt. Ze hebben samen een zoontje. Gina ontvangt zomaar ineens brieven van een onbekende bewonderaar. Aanvankelijk was ze geflatteerd door de proza[KA3]ische en po[KA3]etische regels, maar ze krijgt uiteindelijk een onbestemd gevoel over de epistels. Riccardo wordt jaloers en verdenkt haar van overspel. Gina wil haar onschuld bewijzen. Gina en Riccardo denken dat de schrijver Saverio (Stuart) achter de tralies behoort, maar als ze hem beter leren kennen willen ze hem helpen. Saverio stoort zich aan de dagelijkse realiteit omdat hij volgens zijn psychiater geen emotionele huid heeft die hem beschermt. Zwaarwichtig filmwerk dat verzuipt in de dialogen en zo afstandelijk en onpersoonlijk gefilmd werd dat identificatie met de personages zo goed als onmogelijk is. De bezetenheid die de figuur van Saverio zou moeten drijven blijft compleet steken, zodat de film geen doel treft. De onderhuidse spanning waarnaar de titel verwijst voel je helemaal niet. Het scenario is van regisseur D'Alatri. Het camerawerk is van Claudio Collepiccolo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alessandro D'Alatri op televisie komt.

Reageer