Patrick Depeyrat

Acteur

Patrick Depeyrat is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Emportez-là avec vous

1991 | Komedie

Frankrijk 1991. Komedie van Jean Sagols. Met o.a. Jean-Marc Thibault, Patrick Depeyrat en Véronique Genest.

Een buschauffeur en een kapster hebben samen een geheel verzorgd weekend gewonnen. Allerlei bedrijven bemoeien zich ermee en gooien hen dood met alles wat een mens maar bedenken kan, van auto's en parfums tot confectiekleding. Er waren drie scenarioschrijvers voor nodig om dit onbenullige werkje te produceren en hoewel het komisch bedoeld is is het gewoon banaal, satirisch en zelfs vulgair. Tussen de films van Tati, Pierre Etaix of zelfs Yves Robert en dit vehikel liggen vele lichtjaren!

Les saltimbanques

1989 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1989. Oorlogsfilm van Maurice Faivelic. Met o.a. Jean-Pierre Delage, André Dupon, Patrick Depeyrat en Claude Lecat.

In mei 1944 wordt - met alle gevolgen vandien - in het bezette Frankrijk een klein rondtrekkend toneelgezelschap uitgenodigd door een Duitse officier, die dol is op operette. De film is met weinig middelen gemaakt en dat is iets te duidelijk te merken aan de aankleding en de kostuums. Knappe regie in ieder geval en geloofwaardige personages, ook al gaat het om een soms wat uitgerekte en langdradige film.

L'enfant de colère

1986 | Oorlogsfilm

Frankrijk 1986. Oorlogsfilm van Jean Sagols. Met o.a. Rebecca Pauly, Thierry Vachon, Stéphane Aznar, Michel Galabru en Jean-Pierre Darras.

Een kroniek die aan het einde van de oorlog, in 1944, speelt in een afgelegen landhuis midden in de wijngaarden waar de familie Peyrac noodgedwongen boven op elkaar gepropt met een heleboel vluchtelingen woont. Het verhaal concentreert zich vooral op de moeizame verhouding tussen een adolescent en zijn moeder. Met weinig middelen is de sfeer van destijd goed weergegeven en hetzelfde geldt voor de indruk die de kijker krijgt van de verstikkende hitte alsmede de laatste oprispingen van de oorlog. Een nauwkeurige schets van tegelijk gecompliceerde en ontroerende personages. Goede, speciaal voor de film gemaakte, muziek.

La Baston

1985 | Thriller, Misdaad

Frankrijk 1985. Thriller van Jean-Claude Missiaen. Met o.a. Robin Renucci, Véronique Genest, Gérard Desarthe, Michel Constantin en Patrick Depeyrat.

Deze film is het laatste deel van een thriller-achtige serie over de avonturen van sympathieke boeven met een melodramatisch tintje. Het scenario is lomp en de dialogen van Jacques Labib zijn onbegrijpelijk. Voor de rest is de film goed verpakt en draaglijk.

Interdit aux moins de 13 ans

1982 | Misdaad, Thriller, Film noir

Frankrijk 1982. Misdaad van Jean-Louis Bertucelli. Met o.a. Patrick Depeyrat, Sandra Montaigu, Akim Oumaouche, Maryline Even en André Chaumeau.

Teneinde aan zijn troosteloze bestaan als wasserij-bezorger te ontkomen, pleegt Louis een overval die slecht afloopt: hij doodt twee personen. Verraden door zijn vrouw wordt hij gearresteerd, net als hij een nieuwe relatie is begonnen. Na met L'IMPRÉCATEUR, waarvoor een groot budget was uitgetrokken, een strop te hebben gehad, kwam de regisseur terug met een goedkopere misdaadfilm en weinig bekende acteurs. Het onheilspellende, grijze en kille decor van de buitenwijken is het belangrijkste element in deze pakkende film: het bepaalt het gedrag van de bewoners. Het doet ook het intrieste, banale karakter van deze heel eigentijdse geschiedenis vergeten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Depeyrat op televisie komt.

Reageer