Oldrich Vlach

Acteur

Oldrich Vlach is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Jak si zaslouzit princeznu

1995 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1995. Familiefilm van Jan Schmidt. Met o.a. Lenka Jelinková, Pavel Reznícek, Jaromír Dulava, Jirí Langmajer en Karel Dobry.

Het scenario van Vacl[KA1]av Sasek en regisseur Schmidt is een zeer vrije bewerking van het sprookje [KL]Sternberg[KLE] van Bozena N[KA1]emcov[KA1]a. Het gaat ongeveer zo: vlak voor de huwelijksceremonie wordt prinses Verunka (Jelinkov[KA1]a) ontvoerd door een boze tovenaar (Dulava, die [KA1]o[KA1]ok de koning speelt). Hij belooft haar te schenken aan degene, die Verunka`s veloren gouden muiltjes en een bruidskleed in de stijl van haar moeders bruidsjurk komt aanreiken; wordt de prinses spontaan verliefd, dan mag de gelukkige haar hebben. Deze onmogelijke opgave wordt met succes vervuld door Miroslav (Reznícek), de zoon van een arme visser, maar hij doet er wel de hele film over. Intussen wijst de bevallige Verunka allerlei charlatans, gelukszoekers en avonturiers af. Een routinewerkje met een beperkt budget uit een Tsjechische sprookjesfabriek. Het camerawerk is van Frantisek Uldrich. De exporttitel spreekt boekdelen: HOW TO DESERVE A PRINCESS.

Die Ringe des Saturn (1)

1992 |

Duitsland/Oostenrijk/Zwitserland 1992. Michael Kehlmann. Met o.a. Franz Morak, Dagmar Mettler, Alexander Kerst, Graziella Galvani en Wolfgang Stendar.

Na de mislukte putsch in Moskou (1991) besluit de Duitse geheime dienst, agent Morak uit Wenen, die voor de buitenwacht een antiekwinkeltje drijft, te activeren en hem poolshoogte te laten nemen van wat er over is van hun netwerk in Tsjechoslowakije, dat onder leiding stond van Cucciolla, met de schuilnaam uit de titel. Hoewel de deze tweedelige tv-film traditiegetrouw is aan de gebruikelijke spionagefilm, onderscheidt de hedendaagse invalshoek hem van inferieure collega's.

Outsider

1989 | Familiefilm

Servië en Montenegro 1989. Familiefilm van Zdeněk Sirový. Met o.a. Robert Panc, Milan Sandhaus, Vladislav Federovicz en Oldrich Vlach.

Een vijftien-jarige jongen woont bij zijn vader die op een paardenfokkerij werkt. Hij droomt ervan ooit een beroemde jockey te worden, maar zijn wereldje stort ineen als zijn vader beschuldigd wordt van diefstal; bovendien blijkt zijn paard een aangeboren gebrek te hebben. Een heerlijke smartlap voor kinderen, waarin alles op het laatste moment toch nog op zijn pootjes terecht komt.

Cesta na jihozapad

1989 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1989. Familiefilm van Zdenek Sirovy. Met o.a. Jiri Strach, Milan Sandhaus, Jiri Schmitzer, Zdenek Podhursky en Oldrich Vlach.

Strach als Ben, een jongen die door een stel ruwe goudzoekers als huisslaaf wordt uitgebuit, maar een trapper weet hem te bevrijden. Ze vluchten en nemen een hoeveelheid goud mee. Ze worden uiteraard achterna gezeten door de gouddelvers. Twee dimensionale verfilming van een verhaal van Jack London. Scenario van Jiri Krizan en camerawerk van Jiri Kolin.

Tichy Spolicnik

1988 | Drama

Servië en Montenegro/Tsjechië 1988. Drama van Zdenek Flídr en Zdenek Flidr. Met o.a. Jirí Schmitzer, Radovan Lukavský, Tomas Jansky, Rudolf Hrusínský en Oldrich Vlach.

Frantisek Stanek (Schmitzer) is redacteur bij een regionale krant. Hij leeft gescheiden van zijn vrouw. Frantisek is een typische Oostblok-opportunist en hij maakt grote kans om hoofdredacteur te worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Oldrich Vlach op televisie komt.

Reageer