Kosta Tsonev

Acteur

Kosta Tsonev is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Chicho Krustnik

1988 | Musical, Komedie

Bulgarije 1988. Musical van Stefan Dimitrov. Met o.a. Stefan Mavrodiev, Kosta Tsonev, Katia Paskaleva, Ginka Stancheva en Dyoko Rossitch.

Deze muzikale komedie speelt zich af in de jaren dertig, een zeldzame onderneming in de Bulgaarse filmwereld. De held, bijgenaamd de Peetoom, is een sympathieke verkwister. Hij haalt geintjes uit met mensen en wekt valse hoop in zijn naaste omgeving. Hij raakt verdwaald in een gokpaleis. Zigeunermuziek zorgt voor een nostalgisch sfeertje in deze stijvolle maar te lange film.

Tazi houbava zryala vuzrast

1985 | Drama

Bulgarije 1985. Drama van Hacho Boyadjiev. Met o.a. Kosta Tsonev, Vanya Tsvetkova, Nevena Kokanova, Katya Paskaleva en Dossyo Dossev.

Een zeer gerespecteerde toneelcriticus bezoekt zijn geboortestad en ontdekt daar dat zijn respect wordt getart wanneer een jonge acteur voor zijn autoriteit in het stof kruipt. Voor de criticus is dit incident nog pijnlijker omdat het hem herinnert aan zijn eigen jeugd. Een moralistisch verhaal met goed spel van Kosta Tzonev. USA-titel: THIS FINE AGE OF MATURITY.

Spasenijeto

1983 | Oorlogsfilm

Bulgarije 1983. Oorlogsfilm van Borislav Punchev. Met o.a. Kosta Tsonev, Jan Nowicki, Nevena Kokanova, Michal Bajor en Filip Trifonov.

Een oorlogsfilm, gebaseerd op een authentieke gebeurtenis, zoals die verteld wordt in een roman van Serafim Severniak. In oktober 1944 hielpen de inwoners van Okrida 25 krijgsgevangenen ontsnappen en betaalden voor hun leven en de veiligheid van de stad met 10 kilo goud, die ze onderling bijeenbrachten. Een dramatisch verhaal, dat jammer genoeg op een nogal monumentale wijze is verfilmd.

There Is No Death

1963 | Drama

Bulgarije 1963. Drama van Hristo Piskov en Irina Aktasherva. Met o.a. Peter Slabakov, Mady Dimitrova, Kosta Tsonev, Katya Choukova en Valentin Roussetski.

De film beschrijft het dagelijks werk van mijnwerkers die een dam in een berg aanleggen. Er arriveert een nieuwe kracht op het bouwterrein, een introverte, strenge en gesloten man. Hij heeft het erg moeilijk met zichzelf en met de omgang met zijn maten op het werk. Uiteindelijk komen zijn nobele karaktertrekken naar voren. Wanneer er in een mijnschacht een ongeluk gebeurt, redt onze held zijn maten, ten koste van zijn eigen leven.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kosta Tsonev op televisie komt.

Reageer