Barna Mihók

1948 Acteur, Cameraman

Barna Mihók (1948) is acteur en cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Werckmeister harmóniák

2000 | Drama, Fantasy, Experimenteel

Frankrijk/Duitsland/Hongarije 2000. Drama van Béla Tarr en Ágnes Hranitzky. Met o.a. Lars Rudolph, Peter Fitz, Hanna Schygulla, János Derzsi en Djoko Rossich.

Zes jaar na het monumentale, zeven uur en een kwartier durende Satantango, komt regisseur Béla Tarr met een nieuwe lange speelfilm. Werckmeister Harmonial, 'slechts' tweeënhalf uur lang, draagt onmiskenbaar het handelsmerk van de Hongaarse meester, door sommigen gezien als de enige ware opvolger van Andrej Tarkovski. Zoals gebruikelijk filmt Tarr in zwart-wit en speelt het verhaal zich af op het Hongaarse platteland, in een klein, onaanzienlijk dorpje. Het dorpje wordt bezocht door een rondreizend buitenlands circus, met als grootste attractie 'De Prins'. De dorpsbewoners trekken in drommen naar het circus om dit mysterieuze verschijnsel te aanschouwen. Als blijkt dat De Prins niet zal verschijnen, slaat de toch al geladen stemming om in een complete opstand. Vier jaar lang werkte Tarr aan deze film.

Szabatgyalog

1981 | Drama

Hongarije 1981. Drama van Béla Tarr. Met o.a. András Szabó en Jolan Fodor.

In Szabatgyalog faalt Andres, een jonge verpleger, in zijn pogingen om menselijk contact te leggen. Hij is net vader geworden, maar wil niet met de moeder samenleven. Hij trouwt een andere vrouw met wie hij voortdurend ruzie maakt. Het café biedt Andres soms houdvast.

Panelkapcsolat

1981 | Drama

Hongarije 1981. Drama van Béla Tarr. Met o.a. Judit Pogány, Róbert Koltai, Ambrus Kyri, Mw. L. Bráda en Tivadar Gál.

Een sombere gedramatiseerde documentaire over een echtpaar dat na negen jaar huwelijk n[KA2]og niet in staat is tot werkelijke communicatie te komen. De sterke emoties (veel huilen) worden verhevigd door het veelvuldig gebruik van close-ups en zijn geloofwaardig door het voortreffelijke spel van het ook buiten de film gehuwd acteurspaar. De beperking van de camera tot pure registratie leidt soms tot zwakke momenten in deze zwart-wit omgezette kleurenfilm. Tarr is voornamelijk bekend door zijn in Mannheim bekroonde FAMILIENEST.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Barna Mihók op televisie komt.

Reageer