Rafi Pitts

Regisseur, Acteur, Scenarist

Rafi Pitts is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

The Hunter

2010 | Thriller

Iran/Duitsland 2010. Thriller van Rafi Pitts. Met o.a. Rafi Pitts, Mitra Hajjar, Malek Jahan Khazai en Ossta Shah Tir.

Zijn neorealistische western, noemde de Iraans/Franse filmmaker Rafi Pitts The Hunter in een interview. Een man wordt door de dood van zijn vrouw en dochter aangezet tot wraak op de autoriteiten. Daardoor verandert de film halverwege van een broeierig drama in een fascinerend soort metafysische actiefilm waarin de strijd op leven en dood wordt uitgevochten in een bosachtig niemandsland buiten de hoofdstad Teheran.

Abel Ferrara: Not Guilty

2003 | Documentaire

Frankrijk 2003. Documentaire van Rafi Pitts.

Intiem portret van filmmaker Abel Ferrara.

Fassloh Padjom

1997 | Komedie, Drama, Experimenteel

Iran/Frankrijk 1997. Komedie van Rafi Pitts. Met o.a. Roya Nonahali, Ali Sarkhan, Golan Adineh, Parviz Poorhosseini en Gorban Nadjafi.

The fifth season is een boel tegelijk. Een boertige klucht over een al generaties lang durende vete tussen de families Jamalvandi en Kamalvandi. Meer nog een Iraanse `Romeo en Julia´ met een sterke, wraakzuchtige vrouw (Nonahali) in de hoofdrol. Maar ook een antieke tragedie inclusief een koor van `neutralen´ die de gebeurtenissen van commentaar voorzien terwijl ze op het stoffige dorpsplein zonnebloempitten zitten te kauwen. De dorpsvete concentreert zich rond de aanschaf van een aftandse autobus, pardon twee aftandse autobussen, want als de Kamalvandi´s er een kopen, kunnen de Jamalvandi´s niet achterblijven. Niemand is van plan om de bus - symbool voor de aansluiting op de nieuwe tijd - te missen. Regisseur Rafi Pitts en cinematograaf Nemat Haghighi hebben een scherp oog voor de schoonheid van het kleurrijke Iraanse land en haar dito bewoners waarbij de verliefde camera nauwelijks afstand kan nemen van de mystieke grijsgroene oogopslag van Nonahali. Optimisme overheerst. (VM/VPRO Gids)

Cinquième saison

1997 | Komedie

Frankrijk/Iran 1997. Komedie van Rafi Pitts. Met o.a. Roya Nonahali, Ali Sarkhani, Parviz Poorhosseni, Ghorban Nadjafi en Golab Adineh.

Deze vrolijke film speelt zich af in een dorpje in Iran, waar twee families elkaars rivalen zijn. De clan der Jamalvandi en de clan der Kamalvandi kunnen elkaar niet luchten of zien. Ze staan echter op het punt van de grote verzoening door een huwelijk, maar de toekomstige echtgenoot, Karamat (Sakhani) weigert de andere partij de verschuldigde bruidsschat te betalen. Hij laait de gemoederen nog meer op als hij een autobus koopt en de tegenpartij verbiedt de bus te bestijgen om zich naar een nabij gelegen stadje te begeven. Daarop verkoopt de gebelgde partij een stuk grond om ook een bus aan te schaffen. En zo wordt het gehele dorp gedwongen een kamp te kiezen. Als de bus van de Jamalvandi- clan een wiel verliest en niet naar het dorp terugkeert, breekt er algemene paniek uit. Mehrbanou van de Kamalvandi-clan maakt zich evenwel grote zorgen en zij haalt Jan Ali over om deel te nemen aan de zoektocht naar de bus. De film schept een beeld van Iran dat de drempel moet overschrijden naar de moderne 21ste eeuw, maar gevangen zit in middeleeuwse zeden en gewoontes, die op een perfecte wijze worden geïllustreerd door de bruiloft in traditioneel gewaad en de slag om de busdiensten. Deze rolprent rekent overigens af met de cinéma-vérité- stijl van regisseurs als Kiarostami en biedt ons een fresco met frisse ideeën en laat ons beseffen dat aan al dat gewedijver tenslotte ook grenzen zitten. De prachtige beelden, met name die van de uitgebreide woestijnvlakten, van cameraman Memat Haghighi, verhogen het kijkplezier en leiden ons in het geheel niet af van de inzet van het spel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafi Pitts op televisie komt.

Reageer