Michał Tarkowski

Acteur

Michał Tarkowski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Wodzirej

1978 | Drama

Polen 1978. Drama van Feliks Falk. Met o.a. Jerzy Stuhr, Sława Kwasniewska, Wiktor Sadecki en Michał Tarkowski.

De doorbraak van de ook in Nederland bekende Falk. Zijn tweede film is een nauwgezette beschrijving van een aantal dagen uit het leven van een professionele balmeester, waarin cynisme en corruptie de kop opsteken in het leven van alledag in een provinciestad. Stuhr zet op sublieme wijze de balmeester neer in deze dynamische, harde film.

Człowiek z marmuru

1977 | Drama

Polen 1977. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Jerzy Radziwiłowicz, Krystyna Janda, Tadeusz Łomnicki, Jacek Łomnicki en Michał Tarkowski.

Zonder meer een meesterwerk, dat de volle aandacht opeist door zijn complexe structuur, waarin vier verhaallijnen zijn te ontdekken. Naar aanleiding van de wens van een studente aan de filmacademie een film over een modelarbeider uit de jaren vijftig te maken, wordt een verrassend kritisch beeld gegeven van het propaganda-apparaat in de stalinistische jaren. Slechts door dreigementen van Wajda werd de film voor vertoning vrijgegeven, waarna hij een overweldigend succes had. De verhaaltrant werd in CZLOWIEK Z ZELASA (DE MAN VAN IJZER uit 1981) voortgezet.

Personel

1975 | Drama, Experimenteel

Polen 1975. Drama van Krzysztof Kieslowski. Met o.a. Juliusz Machulski, Irena Lorentowicz, Włodzimierz Boru[KA1]nski, Michał Tarkowski en Andrzej Siedlecki.

Eerste speelfilm van de als documentairemaker bekendstaande Kieslowski. Het is dan ook een film op de grens van documentaire en speelfilm geworden, waarin een jonge kleermaker wordt gevolgd vanaf het moment dat hij zijn eerste baan aanvaardt bij het theater. Op realistische en sfeervolle wijze wordt dat milieu in beeld gebracht. Het gewenningsproces wordt onderbroken als hij gedwongen wordt stelling te nemen in een arbeidsconflict. Kieslowski interesseert zich voor dergelijke belangrijke keuzemomenten, die telkens in het dagelijkse leven opduiken en die niet alleen voor het desbetreffende individu van belang zijn. Bekroond met de Grote Prijs in Mannheim.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michał Tarkowski op televisie komt.

Reageer