John Riber

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer, Cameraman

John Riber is regisseur, acteur, scenarist, producer en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Yellow Card

2000 | Romantiek, Sportfilm, Drama

Zimbabwe 2000. Romantiek van John Riber. Met o.a. Leroy Gopal, Lazarus Boora, Walter Muparutsa, Yvette Ogiste-Muchenje en Pedzisai Sithole.

Regisseur Riber en zijn researchers merkten dat de Zimbabweaanse tiener zich bezighoudt met seks, moraal, religie, cultuur, media, school, carrière, ouders, zwangerschap, ambitie, passie, leeftijdsgenoten, relaties, HIV, muziek, alcohol en de houding jegens seksualiteit. Riber stopte het allemaal in zijn Yellow Card. En meer, want zijn lichte drama gaat voornamelijk over voetbal en verantwoordelijkheid. Tiyane (Gopal) is een 17-jarige arbeidersjongen met veel noten op zijn zang. Hij is knap, goed op school, en een voetbalster voor de plaatselijke Hyena's, met de droom om ooit voor Manchester United uit te komen. Meisjes laat hij liever links liggen, totdat hij in een vlaag van passie Linda (Mambo) zwanger maakt. Yellow Card bevat boodschappen voor tieners, maar ontstijgt het schooltvgehalte ruimschoots vanwege mooi camerawerk, voetbal als spiegel voor emoties, heerlijke moderne Afrikaanse muziek en aardig spel van acteurs van wie sommigen lokale sterren zijn.

Unter der Sonne Afrikas

1999 | Drama

Duitsland/Italië 1999. Drama van Ruggero Deodato. Met o.a. Carol Alt, Rüdiger Joswig, Hans von Borsody, Ingeborg Schöner en Olivia Kolbe-Booysen.

Na de ontijdige dood van haar man gaat hartspecialiste Monica Marini (Alt) met haar acht-jarige dochtertje Sara (Kolbe Booysen) naar Afrika, waar zij in een groezelig ziekenhuis gaat werken. Ze redt farmer Walter Brandt (Von Borsody) van een hartinfarct en maakt kennis met diens zoon Alexander (Joswig), een bioloog die het hoog verhypothekeerde bezit van zijn ouders uit de handen van gewetenloze speculant Dickerby (Dennison) houdt. Hij maakt er een goed lopende, groene toeristenattractie van. Sara vindt dat ze te weinig aandacht van haar moeder krijgt, nu die verliefd is geworden op Alexander. Ze besluit te voet met haar hond Jazz door de rimboe naar Itali[KA3]e te gaan. In het derde deel botert het niet meer tussen Alexander en Monica (tijdelijk, hoor). Alexander begeeft zich met levensreddende inentingsstof op weg naar een dorpje in de wildernis om een epidemie van mazelen te bestrijden en wordt onderweg van zijn vrijheid beroofd door illegale, schurkachtige stropers (onbetrouwbare Fransen!), die de onbetrouwbare gids Van der Poel (Morkel) hadden vermoord. Ze willen nu Monica en het ziekenhuis chanteren. Mooi opgepoetste soap uit de jungle in navolging van succes-mini's zoals KLINIK UNTER PALMEN. De handeling is lang niet altijd even vlot en de gebeurtenissen zijn behoolrijk cursorisch, hetgeen aandacht verslappend werkt voor een kijker dit net even ietsjes meer wil. Het scenario is van Piero Bodrato en Massimo Torre, van deel twee van Claudia Rittore en Torre en van deel drie van Luca d'Ascianio, Alberto Simone en wederom Torre. Het camerawerk van de drie delen is van Sergio D'Offzi. Uitsluitend voor genieters van het genre.

Everyone's Child

1996 | Drama

Zimbabwe 1996. Drama van Tsitsi Dangarembga. Met o.a. Nomasa Mlambo, Thulani Sandhla, Casey Mugabe, Victoria Vuyeqaba en Walter Muparutsa.

VV.

Neria

1993 | Drama

1993. Drama van Godwin Mawuru. Met o.a. Violet Ndlovu, Dominic Kanaventi, Emmanuel Mbrirmi en Jesese Mungoshi.

Een rake film die vrouwen uit Zimbabwe duidelijk maakt welke rechten ze hebben en dat ze niet onderdanig hoeven te zijn in navolging van tradities.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer John Riber op televisie komt.

Reageer