Walter Kolm-Veltée

Regisseur, Scenarist

Walter Kolm-Veltée is regisseur en scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Franz Schubert: Ein unvollendetes Leben

1953 | Biografie, Muziek

Oostenrijk 1953. Biografie van Walter Kolm-Veltée. Met o.a. Heinrich Schweiger, Aglaja Schmid Louis, Soldan Hans, Thimig Carl en Bosse.

Dit is een redelijke biografische film over de grote Oostenrijkse componist Franz Schubert (Schweiger) die van 1797 tot 1828 leefde. Tijdens zijn leven vond hij geen erkenning en boekte pas vlak voor zijn dood - hij was toen 31 - een succesje met een uitvoering van een van zijn composities. Hij stierf een jaar na Ludwig van Beethoven, die hij bewonderde. Zijn hele leven was [KA1]e[KA1]en grote kwelling: ziekte, armoede en ook pech in de liefde; Theres (Schmid), die ook van hem hield, werd uitdrukkelijk verboden met deze armoedzaaier te trouwen, want der Franzl had immers niets te bieden... De film werd gedraaid in Wenen dat na WO II nog een lange tijd bezet was door de Sovjets en dat onder geallieerd bestuur stond. Nadat de film in eigen land uitgekomen was, ging hij het jaar erop in `Duitsland` - de DDR - in premi[KA2]ere en haalde pas in 1959 de bioscopen in de Bondsrepubliek, waar de tv voor dergelijke films al een geduchte concurrent geworden was. Voor muziekliefhebbers de moeite waard, al rammelt er technisch (beeld en geluid) het nodige aan, zeker voor de kijker, die dit een halve eeuw na dato ziet. Scenario van de regisseur en Carl Merz. Camerawerk van Hanns König en Karl Kirchner.

Eroica

1950 | Muziek, Biografie, Romantiek, Familiefilm

Oostenrijk 1950. Muziek van Walter Kolm-Veltée en Karl Hartl. Met o.a. Ewald Baiser, Marianne Schönauer, Judith Holzmeister, Oskar Werner en Dagny Servaes.

De muzikaal-biografische verfilming van het leven en werken van Ludwig van Beethoven met als middelpunt zijn op Napoleon geori[KA3]enteerde, bewonderende symfonie [KL]Eroica[KLE] en zijn onstuimige relatie met Giulietta Guicciardi (Holzmeister) tot aan zijn doofheid. De Wiener Philharmoniker onderleiding van Hans Knappertsbusch en de Wiener Sängerknaben maken het voor liefhebbers een must. Een verdienstelijke rol van Balser.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Walter Kolm-Veltée op televisie komt.

Reageer