Betty Ann Davies

Acteur

Betty Ann Davies is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Murder by Proxy

1954 | Misdaad, Korte film

Verenigd Koninkrijk/Nederland 1954. Misdaad van Terence Fisher. Met o.a. Dane Clark, Belinda Lee, Betty Ann Davies, Eleanor Summerfield en Andrew Osborn.

Doorsneefilm: Clark die aan de grond zit accepteert een goedbetaalde baan die hem in het criminele leven brengt. Amerikaanse titel: BLACKOUT.

Grand National Night

1953 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1953. Misdaad van Bob McNaught. Met o.a. Nigel Patrick, Moira Lister, Beatrice Campbell, Betty Ann Davies en Michael Hordern.

Zwartgallig moordverhaal (met rijke paardenbezitters en al) in Noord-Engeland. Hordern, de politie-inspecteur, speelt nog het best. Een wenk: let goed op de achternaam van de man die Patrick speelt.

Grand National Night

1953 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1953. Misdaad van Phil C. Samuel. Met o.a. Nigel Patrick, Betty Ann Davies, Michael Hordern, Noel Purcell en Colin Gordon.

Een succesvolle eigenaar van renpaarden wordt er van beschuldigd zijn overspelige vrouw vermoord te hebben. 'Rechttoe- rechtaan'-drama met een scenario van Dorothy en Campbell Christie naar één van hun eigen toneelstukken. De film wordt opgeluisterd door een aantal aparte in mist gehulde flashbacks. Ook bekend als WICKED WIFE.

Meet Me Tonight

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van Anthony Pelissier. Met o.a. Valerie Hobson, Stanley Holloway, Nigel Patrick, Jack Warner en Kay Walsh.

Drie eenakters van Noel Coward vormen tezamen een satire op het leven in Engeland. Ook bekend als TONIGHT AT 8:30.

The Man in Black

1950 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1950. Thriller van Francis Searle. Met o.a. Sid James, Betty Ann Davies, Sheila Burrel, Anthony Farwood en Hazel Penwarden.

Een boze stiefmoeder en stiefzuster proberen een erfgename van haar erfenis te beroven door haar te laten denken dat ze krankzinnig is. Gelukkig maar dat vader nog een verrassing in petto heeft. Hoewel vrij voorspelbaar is het verhaal toch wel aardig en spannend.

The Passionate Friends

1949 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1949. Drama van David Lean. Met o.a. Ann Todd, Trevor Howard, Claude Rains, Betty Ann Davies en Isabel Dean.

Een voorspelbare driehoeksverhouding in de betere kringen, versterkt door een goede rolbezetting en Leans vakmanschap. Gebaseerd op een verhaal van H. G. Wells door Eric Ambler tot scenario verwerkt. Camerawerk van Guy Green.

The History of Mr. Polly

1949 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Anthony Pelissier. Met o.a. John Mills, Sally Ann Howes, Finlay Currie, Megs Jenkins en Diana Churchill.

De verlegen kantoorkruk van een werkplaats besluit de stoute schoenen aan te trekken, en zich te ontrukken aan het kwellende juk van zijn dominerende echtgenote op zoek naar bevrijding en geluk. Na een avontuurlijke tocht strijkt hij neer in een herberg in de provincie waar hij als manusje-van-alles kan blijven. Naar het klassieke boek van H.G. Wells. Prachtig gespeeld.

Luckey Jade

1937 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1937. Misdaad van Walter Summers. Met o.a. Betty Ann Davies, John Warwick, Claire Arnold, Syd Crossley en Derek Gorst.

Een mooi kamermeisje met theaterambities maakt gebruik van de afwezigheid van haar baas om een feest te geven voor mensen van wie ze hoopt dat die haar carrière zullen ondersteunen. Wanneer een waardevolle collectie jade verdwenen is zit ze tot haar nek in de problemen. Een met klein budget gemaakt, amusant ouderwets misdaadverhaal.

Chick

1936 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1936. Misdaad van Michael Hankinson. Met o.a. Sidney Howard, Cecil Humphreys, Betty Ann Davies, Fred Conyngham en Mai Bacon.

Chick Beane (Howard) krijgt een grote erfenis, maar wordt dwarsgezeten door lieden die hem van zijn grond willen beroven omdat zij olie menen te kunnen boren. Beane's gezond verstand redt hem van de ondergang en het verhaal neemt een andere wending. Middelmatige film naar een boek van Edgar Wallace, in 1928 al eens zwijgend verfilmd.

Death at Broadcasting House

1934 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1934. Misdaad van Reginald Denham. Met o.a. Ian Hunter, Austin Trevor, Mary Newland, Val Gielgud en Peter Hadden.

Een acteur wordt midden in een hoorspel vermoord. In de loop van de film ontrafelt een rechercheur van Scotland Yard het mysterie en ontmaskert hij de moordenaar. Dit sluitende en amusante korte misdaadverhaal maakt handig gebruik maakt van de BBC-radio als achtergrond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Betty Ann Davies op televisie komt.

Reageer