Mao Ying

Acteur

Mao Ying is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Bandits, Prostitutes & Silver

1979 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van Kao Pao-Shu. Met o.a. Lo Lieh, Wang Tao en Mao Ying.

Veel mensen proberen een partij zilver te bemachtigen. Dit vormt de basis van een zeer langdradige geschiedenis, die heel af en toe gelardeerd wordt met wat kung fu. Mao Ying staat vermeld als Angela Mao.

Return of the Tiger

1977 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1977. Actiefilm van Shao Feng. Met o.a. Ho Chung-Tao, Mao Ying, Lung Fei, Chang I en Wang Fei.

Chang Hung arriveert in Hong Kong om zich te wreken op Mr. Paul, gangster/nachtclubeigenaar, die de dood van Changs vader op zijn geweten heeft. Chang blijkt later Interpol undercover-agent. Een akelig goedkoop kung fu-vluggertje met een volstrekt onbegrijpelijk plot. Leeg staketsel van een film.

Stoner

1974 | Avonturenfilm, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1974. Avonturenfilm van Huang Feng. Met o.a. George Lazenby, Mao Ying, Ting Pei, Whong In-Sik en Hung Chin-Pao.

Australische rechercheur Joshua Stoner ontdekt dat 's lands veiligheid wordt ondermijnd door scheepsladingen uit China afkomstige afrodisiacum-pillen. Ontstellende nonsens in een zwaarlijvig, lomp werkstuk. Mao Ying op credits als Angela Mao, Ting Pei als Betty. Het scenario is van Ni Kuan. Het camerawerk is van Li Yu-Tang.

When Taekwondo Strikes

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Huang Feng. Met o.a. Mao Ying, Huang Chia-Ta, Jhoon Rhee, Whong In-Shik en Kenji Kazama.

Een Koreaanse ondergrondse beweging pakt de Japanse bezetter hard aan. Hapkido-specialiste Mao Ying is (op credits als Angela Mao) zo populair in het Verre Oosten dat haar het leidmotief is toebedeeld: 'Also Sprach Zarathustra'. Aanbevolen voor de liefhebber.

The Opium Trail

1973 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1973. Actiefilm van Huang Feng. Met o.a. Mao Ying, Huang Chia-Ta, Yi Yuan en Chen Chuan.

China, 1935. Onder de dekmantel van goudtransporten voert Japan scheepsladingen opium uit om China's weerstand te ondermijnen voor een op handen zijnde invasie. Hapkido- specialiste Mao Ying is als een razende in de weer om de Japanse plannen te dwarsbomen. Continue gevechtstaferelen in deze soepele maar kwaardaardige film. USA/GB-titel: DEADLY CHINA DOLL. Mao Ying staat op de titelrol als Angela Mao, Huang Chia-Ta als Carter Huang.

Hap Ki Do

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Huang Feng. Met o.a. Mao Ying en Huang Chia-Ta.

Naïeve maar onderhoudende film geeft diepgaand exposé van vechtsport hap-ki-do. Plot betreft rivaliserende sportscholen. Film is absolute 'must' voor liefhebber. USA-titel: LADY KUNG FU. Mao Ying op credits als Angela Mao, Huang Chia-Ta als Carter Wong.

Lady Whirlwind

1971 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1971. Actiefilm van Huang Feng. Met o.a. Mao Ying, Chang Yi, Pai Ying, Chien Yueh-Sheng en Hung Chin-Pao.

Een zeer kort aangebonden hapkido-specialiste zoekt de man die verantwoordelijk was voor de zelfmoord van haar zuster. Dit rappe en virtuoze Kung Fu-werk is in een onduidelijk kader geplaatst, maar is een must voor de liefhebbers van de hapkido-technieken van Mao Ying (op de titelrol als Angela Mao). De openingsscène, waarin zij eigenhandig het casino met de grond gelijkmaakt, is inmiddels klassiek. USA-titel: DEEP THRUST.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mao Ying op televisie komt.

Reageer