Luis Aldás

Acteur

Luis Aldás is acteur.
Er zijn 27 films gevonden.

Mar sangriento

1964 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1964. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Ariadna Welter, Armando Silvestre, Víctor Junco en Luis Aldás.

Een aantal mensen gaat om verschillende redenen de zee op, met het doel een schat in een gezonken schip te vinden. Wreed melodrama vol avontuur en ongebreidelde passie.

Condenados a muerte

1963 | Western

Mexico 1963. Western van Rafael Portillo. Met o.a. Luz Márquez, Rubén Rojo, Roberto Cañedo en Luis Aldás.

Als een paar bandieten het geld van een buit op willen halen, worden zij omsingeld door indianen, die de verkrachting van een meisje van hun stam willen wreken. De film is slecht geregisseerd, maar is toch een tikje dreigend.

S.A Asesinos

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Adolfo Hernández Bustamante. Met o.a. Adalberto Martínez 'Resortes', Kitty de Hoyos, Wolf Ruvinskis en Luis Aldás.

Een werkloos man wordt ontvoerd door een misdaadorganisatie die geleid wordt door een sinistere geleerde die hem een hersenspoeling geeft en hem in een gevaarlijke gangster verandert. Komedie in de trant van Harold Lloyd, zonder aan diens niveau te komen natuurlijk.

Escuela de música

1955 | Komedie

Mexico 1955. Komedie van Miguel Zacarìas. Met o.a. Libertad Lamarque, Pedro Infante, Luis Aldás en Georgina Barragán.

Om een muziekschool voor meisjes van het faillissement te redden, besluiten de leerlingen, geholpen door het vriendje van [KA1]e[KA1]en van hen, een benefietorkestje te organiseren. De liedjes die het grootste deel van de film in beslag nemen (het enige gedeelte in kleur) kunnen nauwelijks conventioneler en de mise-en-scène was helemaal verschrikkelijk.

Legítima defensa

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Carmen Montejo, Roberto Cañedo, Luis Aldás en Elda Peralta.

Een van moord verdachte man wordt vrijgesproken als zijn onschuld is bewezen. Bij thuiskomst blijkt dat zijn vrouw dood en zijn dochters geprostitueerd zijn. Dit goede drama werd gebaseerd op feiten.

La Infame

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Carmen Montejo, Luis Aldás en Ramón Gay.

Een overspannen vrouw krijgt van haar psychiater de raad om, als zij wil genezen, een kind te krijgen. De film stijgt geen moment boven het belachelijke uit.

El Enmascarado de Plata

1952 | Avonturenfilm

Mexico 1952. Avonturenfilm van René Cardona. Met o.a. Víctor Junco, Crox Alvarado, Luis Aldás en Aurora Segura.

Een geheimzinnige gemaskerde bestrijder van het onrecht overlijdt aan de verwondingen die een stel dieven hem hebben toegebracht. Voordat hij sterft geeft hij zijn zoon opdracht om zijn werk voort te zetten. Met deze film doet een belangrijke mythe zijn intrede in de Mexicaanse film; deze mythe zou in de jaren zestig zijn hoogtepunt bereiken met in de hoofdrol Santo, de ster van het vrij worstelen.

Aventura en Rio

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Luis Aldás, César del Campo en Víctor Junco.

Een vrouw die haar geheugen is verloren, echtgenote van een beroemd arts, wordt van straat meegenomen door de eigenaar van een revue, die haar tot zijn minnares maakt en haar tegelijkertijd uitbuit. Melodrama zonder enige verbeeldingskracht.

No niego mi pasado

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alberto Gout. Met o.a. Ninón Sevilla, Roberto Cañedo, Luis Aldás en José Baviera.

Een getrouwde vrouw doet alsof zij haar man gaat vermoorden om van zijn minnares geld los te krijgen. Uitnemend gespeeld door Ninón Sevilla.

Tierra baja

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Pedro Armendáriz, Zully Moreno, Luis Aldás en Julio Villarreal.

De hartstocht, wrok en haat tussen de bewoners van een dorp. Naar het gelijknamige boek van de Spaanse schrijver Angel Guimer[KA1]. Een film op niveau met prachtige beelden, ondanks een paar regiefouten.

Mi mujer no es mía

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Luis Aldás, Alicia Caro en Ramón Gay.

Een rijke tante probeert met allerlei leugens haar twee neefjes te laten trouwen. Veel te theatraal.

Los Amantes

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. David Silva, Emilia Guiú, Luis Aldás en Rodolfo Acosta.

Een revuezangeres trouwt een rijke weduwnaar om haar dochter te kunnen verzorgen. Hoewel het verhaal op zich helemaal niet zo slecht was, wilde Rivero het met alle geweld allemaal nog tragischer en snotteriger maken dan het al was, met als resultaat een film met kop noch staart.

Las Tandas del Principal

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Juan Bustillo Oro. Met o.a. Fernando Soler, Mapy Cortés, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Een enigszins vrijgevochten jonge man denkt dat het meisje op wie hij verliefd is het toppunt van fatsoen is. Zij blijkt echter een danseres te zijn bij een beroemd cabaret. De film is overigens oninteressant en weinig dynamisch.

El Pecado de quererte

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Gloria Marín, Luis Aldás, José María Linares en Conchita Gentil Arcos.

Een dief dringt een woning binnen, verleidt de eigenaresse en berooft haar van een waardevol collier. Hij laat een briefje achter met de mededeling dat hij het haar terug zal geven. Een afgrijselijk melodrama met een kunstmatige humoristische ondertoon.

Zorina

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Leonora Amar, Rafael Baledón en Luis Aldás.

Een meisje dat als klein kind door een zigeunertroep werd opgenomen, wordt verliefd op een luitenant die haar in de betere kringen wil introduceren. Een racistische en bovendien zeer slecht geregisseerde film.

Extraña cita

1947 | Komedie, Misdaad

Mexico 1947. Komedie van Met o.a. Esther Fernández, Luis Aldás en Fernando Soto 'Mantequilla'.

Een man verbergt voor zijn dochter dat hij werkloos is geworden, en wordt vermoord in het bos waar hij een afspraak heeft. Hoewel Martinez Solaris een goede filmregisseur is, heeft hij deze keer niet de juiste inspiratie kunnen vinden om een goede produktie te maken. De film is niet echt een ramp, maar wel tamelijk zwak.

La Devoradora

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Fernando de Fuentes. Met o.a. María Félix, Luis Aldás en Julio Villarreal.

Een arts ontdekt dat zijn oom wil trouwen met een veel jongere vrouw, die op haar beurt een adolescent als minnaar heeft en niet rust alvorens er in te slagen de jonge arts verliefd te maken. Helemaal in het teken van María Félix als almachtige vampier.

Cásate y verás

1946 | Komedie

Mexico 1946. Komedie van Carlos Orellana. Met o.a. Luis Aldás, Rosario Granados en Angel Garasa.

Een echtpaar heeft drie dochters die gaan trouwen. Zij zijn nog maar net getrouwd, of de problemen beginnen. Een trage en vervelende film.

La Viuda celosa

1945 | Komedie

Mexico 1945. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Amanda Ledesma, Luis Aldás en Salvatore Baccaloni.

De avonturen van een uitdagende jonge weduwe. Gebaseerd op La viuda valenciana van Lope de Vega. Volmaakt oninteressant.

La Reina de la opereta

1945 | Drama, Musical

Mexico 1945. Drama van José Benavides jr.. Met o.a. Fernando Soler, Sofía Alvarez, Joaquín Pardavé en Luis Aldás.

Een jonge actrice moet van haar man scheiden, omdat deze niet wil dat zij nog langer op het toneel staat. Reactionair en totaal oninteressant.

El que murió de amor

1945 | Komedie, Fantasy

Mexico 1945. Komedie van Miguel Morayta. Met o.a. Julián Soler, Hilda Kruger, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Om een verliefd man te helpen plant een tovenaar diens ziel in het lichaam van zijn echtgenote. Dit heeft allerlei verwikkelingen tot gevolg. Sympathieke film, maar daarmee is alles gezegd.

La Pícara Susana

1944 | Komedie

Mexico 1944. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Luis Aldás en Fernando Cortés.

Een eigenzinnig meisje uit de gegoede stand wordt verliefd op de jonge bibliothecaris die zij in dienst heeft genomen. Plagiaat zonder enige verdienste van TWO-FACED WOMAN van George Cukor.

La Mujer que engañamos

1944 | Drama

Mexico 1944. Drama van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Fernando Soler, Luis Aldás en Lina Montes.

Een schilder trouwt met een meisje, tot groot verdriet van een met beiden bevriende arts die verliefd op haar is. Na korte tijd wordt de man van het meisje verliefd op een ander en moet zij werk zoeken om haar twee kinderen te onderhouden. Langdradig en onverteerbaar.

Adiós juventud

1943 | Drama

Mexico 1943. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Luis Aldás, Manolita Saval en Joaquín Pardavé.

Duizend en één verwikkelingen rond een aantal studenten in het jaar 1922, hun liefdesavonturen, hun schelmenstreken en hun muziek. Niet te verteren.

Sendas del destino

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Gloria Morel, Luis Aldás en Virginia Serret.

Twee jonge ingenieurs moeten sabotage op de bouw van een stuwdam, waarvoor zij verantwoordelijk zijn, voorkomen. Onbeholpen regie van een regisseur die niet in staat is een verhaal logisch te vertellen.

La Noche de los mayas

1939 | Romantiek, Fantasy

Mexico 1939. Romantiek van Chano Urueta. Met o.a. Arturo de Córdova, Estela Inda, Isabela Corona en Luis Aldás.

In een Mayadorp verschijnt een blanke man die verliefd wordt op een inboorlinge; vanaf dat moment breekt er een droogteperiode aan. Om de weergoden gunstig te stemmen moeten de inboorlingen het lichaam van het jonge meisje offeren. Een zeer belangrijke produktie die een nieuw gezicht heeft gegeven aan de Mexicaanse film, die in die tijd bol stond van de huilerige melodrama's.

Herencia macabra

1939 | Horror, Thriller

Mexico 1939. Horror van José Bohr. Met o.a. Miguel Arenas, Consuelo Frank, Ramón Armengod en Luis Aldás.

Een specialist in de plastische chirurgie wil zijn vrouw vermoorden als hij er achter komt dat zij een minnaar heeft. Hij opereert haar zelfs om zich te wreken. Het heeft meer dan vijf jaar geduurd voordat deze volkomen onzinnige film in première ging.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Luis Aldás op televisie komt.

Reageer