Thomas Meighan

Acteur

Thomas Meighan is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Peck's Bad Boy

1934 |

Verenigde Staten 1934. Edward Cline. Met o.a. Jackie Cooper, Thomas Meighan, Jackie Searle en O.P. Heggie.

Een ideale rol voor Cooper in het bekende verhaal over een lastig jochie dat zijn ouders eindeloze problemen bezorgt. Herverfilming van de film met Coogan uit 1921.

Madison Square Garden

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Harry Joe Brown. Met o.a. Jack Oakie, William Boyd, Zasu Pitts en Thomas Meighan.

Oakie als bokser in een amusante film met een sterbezetting. Alleen daarom al leuk om naar te kijken. Uitgebracht door Paramount.

Mating Call

1928 | Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1928. Avonturenfilm van James Cruze. Met o.a. Thomas Meighan, Renée Adorée, Evelyn Brent, Cyril Chadwick en Luke Cosgrave.

Een soldaat keert terug naar huis en haard, maar zijn echtgenote is hertrouwd en hij raakt betrokken bij een moordzaak. Een goed gespeeld drama, uitgebracht door Paramount.

The Alaskan

1924 | Western

Verenigde Staten 1924. Western van Herbert Brenon. Met o.a. Thomas Meighan, Estelle Taylor, John Sainpolis, Frank Campeau en Anna May Wong.

Alaska-western naar een boek van James Oliver Curwood, door Willis Goldbeck bewerkt. De omgeving wordt geterroriseerd door een bende onder leiding van Ethier en Meighan. De held is vastbesloten een einde te maken aan de praktijken van de bende. Meighan was een grote ster in de jaren twintig en Wong, sinds 1919 in de film, werd in dit jaar door Douglas Fairbanks een grote ster. Cameraman James Wong Howe debuteerde in 1923, hij was eveneens een beroemdheid op zijn gebied en won veel later twee keer een Oscar.

The Miracle Man

1919 | Drama, Zwijgende film

Verenigde Staten 1919. Drama van George L. Tucker en George Loane Tucker. Met o.a. Lon Chaney, Betty Compson, Thomas Meighan, Joseph J. Dowling en W. Lawson Butt.

Deze rolprent laat het verhaal zien van een stel schurken die willen profiteren van een blinde man (Dowling) die over geneeskracht beschikt. De schurken worden door hem echter zo beïnvloed dat zij worden bekeerd. De film betekende een enorm succes voor Paramount. Niet alleen door het goede verhaal, maar ook door de bekwame regie. Betty Compson was meteen een ster. De sprekende versie van 1932 deed het veel minder.

The Trail of the Lonesome Pine

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van Cecil B. DeMille. Met o.a. Charlotte Walker, Theodore Roberts, Thomas Meighan, Earle Foxe en Lee Pate.

Dit is de eerste verfilming van het gelijknamige, in 1908 uitgegeven boek van John William Fox en de gelijknamige toneelbewerking uit 1912 van Eugene Walter. DeMille leverde met zijn cameraman Alvin Wyckoff een, voor die tijd klein meesterwerk. Meighan wordt verliefd op Walker, dochter van een familie die illegaal whiskey stookt. Hij belandt in een serie dramatische ontwikkelingen, veroorzaakt door Walkers vader, Roberts. Foxe speelt de rol die Fonda in 1936 zou spelen. Hij is hier veel minder duidelijk aanwezig. DeMille schreef zelf het scenario.

The Storm

1916 | Western

Verenigde Staten 1916. Western van Frank Reicher. Met o.a. Blanche Sweet, Thomas Meighan, Theodore Roberts, Richard Sterling en Chandler House.

Een drama over de relatie tussen een meisje en een predikant, Sweet en Meighan, naar een verhaal van Leighton Osmun en Beatrice C. DeMille. Deze film heeft niets te maken met de drie gelijknamige films die later zijn gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thomas Meighan op televisie komt.

Reageer