Boris Frumin

Regisseur, Scenarist

Boris Frumin is regisseur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Oh Lucy!

2017 | Komedie, Drama

Verenigde Staten/Japan 2017. Komedie van Atsuko Hirayanagi. Met o.a. Shinobu Terajima, Josh Hartnett, Kaho Minami, Kôji Yakusho en Shioli Kutsuna.

Veertiger Setsuko is een eenzame kantoorslaaf in Tokio, die opleeft van een onconventionele cursus Engels. Wanneer de knappe Amerikaanse leraar onverwacht terugkeert naar San Diego, besluit ze hem te volgen. Speelfilmdebuut van regisseur Hirayanagi is een bewerking van haar gelijknamige korte film, die wereldwijd in de prijzen viel. Het eindresultaat is nogal onvast van toon - afwisselend realistisch en absurd, luchtig en melodramatisch - maar wordt bijeengehouden door een prettige onvoorspelbaarheid, puik acteerwerk (vooral van hoofdrolspeelster Terajima) en een handvol briljante scènes.

Street Days

2010 | Drama

Georgië 2010. Drama van Levan Koguashvili. Met o.a. Zura Begalishvili, Gaga Chikhladze en Eka Chkheidze.

Charmant en ontroerend drama over de veertiger Checkie, een junk met een stortvloed aan problemen, die met leeftijdgenoten dag in dag uit op straat rondhangt. De 'verloren generatie': ze groeiden op onder communistisch bewind en wisten niet te profiteren van de ineenstorting van de Sovjetunie.

Viva, Castro!

1993 | Drama

Rusland 1993. Drama van Boris Frumin. Met o.a. Pavel Zharkov, Yulia Sobolevskaya, Sergei Dontsov, Natalya Konnova en Dreiden.

Levitin (Dontsov), de vader van Kolia (Zharkov) weet in 1965 ternauwernood te ontkomen aan arrestatie wegens heling van gestolen juwelen. Als de militia hem niet te pakken kan nemen, wordt zijn moeder (Konova) in zijn plaats opgepakt. Een jaar later keert Levitin die leverkanker heeft, terug. De zoon probeert een ontmoeting te regelen tussen zijn vader en moeder en hoopt dat het mogelijk is door het op handen zijnde bezoek van Fidel Castro aan de stad. Hier tussendoor loopt het subplot van de aanvankelijk onbeantwoorde liefde tussen Kolia en zijn zanglerares Vika (Sobolevskaya); op het moment dat zij Kolia kust, sterft Levitin en kan Kolia zijn moeder alleen nog maar afscheid laten nemen van een overledene, nadat hij de bewakers met drie flessen wodka had omgekocht en toegang tot de gevangenis had gekregen. Een intrigerende, maar melancholische film, die op het filmfestival van Locarno voor de Gouden Luipaard werd genomineerd, maar de prijs niet kreeg. Sommige versies zijn 4m langer.

Black and white

1991 | Drama

SUHH 1991. Drama van Boris Frumin. Met o.a. Elena Shevchenko, Gilbert Giles, Patrick Godfrey en Jina Delio.

Een Russische vrouw emigreert naar Amerika. In New York kan ze geen werk vinden, haar geld raakt op en ze wordt uit haar woning gezet. Tenslotte wordt ze verliefd op een zwarte vuilnisman. Regisseur Frumin kent zijn onderwerp als geen ander. Vijftien jaar eerder emigreerde hij zelf naar de V.S. Terug in zijn geboortestad St. Petersburg schetste hij dit psychologische portret.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Boris Frumin op televisie komt.

Reageer