Arline Pretty

Acteur

Arline Pretty is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Woman in Grey

1919 | Misdaad, Romantiek

Verenigde Staten 1919. Misdaad van James Vincent. Met o.a. Arline Pretty, Henry G. Sell, John Neehan, Margaret Fielding en Fred Jones.

De gepensioneerde advocaat Wilfred Amory (Neehan) kan eindelijk het huis terugkopen dat vroeger tot zijn familie behoorde. Zijn vader stierf er en die liet het na aan zijn huishoudster. Sinds deze vermoord werd heeft het huis de faam bespookt te zijn. Hij trekt er in samen met zijn secretaris Tom Thurston (Sell) en nicht Paula Wynne (Fielding). Maar er zijn nog meer gegadigden die het huis willen onderzoeken, o.a. de mysterieuze Ruth Hope (Pretty) en de ongure snob J. Haviland Hunter (Jones). Ruth weet duidelijk bepaalde geheimen betreffende een schat die door Amorys vader in het huis verborgen zou zijn. Wat verbergt het meisje achter een juweel om haar linkerhand en wat zijn haar ware bedoelingen? Amory is vastbesloten uit te zoeken wie ze in werkelijkheid is. Hij wordt daarbij gretig geholpen door Paula die verliefd is op Tom en die in Ruth een concurrente ziet. Sterk verouderde, maar leuke serial uit de pionierstijd van Hollywood. Er wordt ergerlijk theatraal geacteerd en de logica is dikwijls zoek, maar als kitscherig voorbeeld van de commerciële film van rond 1920 mag het er best wezen. Het scenario werd geschreven door C.N. en A.M. Williamson, gebaseerd op hun roman. Fotografie is van George Coudert. Uitgebracht in tien delen met als afzonderlijke titels: 1. THE HOUSE OF MYSTERY; 2. TRAP OF STEEL; 3. THE STRANGLE KNOT; 4. THE GRIP OF FATE; 5. THE DROP TO DEATH; 6. BURNING STRANDS; 7. THE HOUSE OF HORRORS; 8. A FIGHT FOR LIFE; 9. PAGES OF THE PAST; 10. EXONERATED. Elke aflevering eindigt op een 'cliffhanger', die in het begin van de volgende aflevering meermaals in gewijzigde versie getoond wordt. De serial werd in 1997 gerestaureerd in een productie van Serge Bromberg voor Lobster Films onder de regie van Eric Lange en met muziek van Pierre-Michel Robineau.

The Secret Kingdom

1917 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van Theodore Marston en Charles J. Brabin. Met o.a. Charles Richman, Dorothy Kelly, Arline Pretty, Joseph Kilgour en William Dunn.

Serial in vijftien hoofdstukken. In het denkbeeldige koninkrijk Alania worden de koning en koningin vermoord door een prins die zelf de troon wil bestijgen. De paleiswachtcommandant weet de jonge kroonprins tijdig in veiligheid te brengen. Twintig jaar later redt de kroonprins - Richman - de dochter van de prins die zijn ouders vermoord heeft (Kelly). Hij is van de situatie niet op de hoogte. De andere partij heeft het echter wél door en vanaf dat moment is Richmans leven geen cent meer waard. Basil Dickey schreef het scenario - dat deed hij in de jaren vijftig nog steeds voor serials - naar een verhaal van Louis Joseph Vance.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Arline Pretty op televisie komt.

Reageer