Karen Randers-Pehrson

Acteur

Karen Randers-Pehrson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

At dere tør!

1980 | Drama

Noorwegen 1980. Drama van Lasse Glomm. Met o.a. Eirik Kvȧle, Ole Møystad, Eindride Eidsvold, Wenche Bjørnstad en Kristin Hauge.

Een jonge werkloze verzet zich met zijn vriend tegen een uitzichtloos bestaan door een autodiefstal te plegen, waarbij de vriend door een politieagent wordt doodgeschoten en hij zelf verwond wordt door een politiehond. In de maanden van zijn herstel, voorafgaande aan het proces tegen de politieman die wordt vrijgesproken, verwerft hij zich een illusieloos inzicht in de mechanismen van de samenleving. Deze heldere film zonder pretenties - naar ware gebeurtenissen gemaakt - geeft een goed inzicht in de ontworteling van jongeren binnen de ex-welvaartstaat met een spontaan, realistisch spel van amateurs en een opmerkelijke fotografie.

Kjaerleikens ferjereiser

1979 | Komedie

Noorwegen 1979. Komedie van Hans Otto Nicolayssen. Met o.a. Frøydis Armand, Eilif Armand, Per Jansen, Karen Randers-Pehrson en Sigrid Huun.

Twee dagen uit het leven van dorpsbewoners op een eiland bij de kust van Noord-Noorwegen: hun privé-problemen, reacties op de toenemende ontvolking en het vooruitzicht van een olieboorderij buiten hun oevers. Een serveerster probeert zichzelf en de dorpsgenoten te overtuigen van de noodzaak tot een gemeenschappelijke klassenstrijd, waardoor hun eigen probleempjes in een breder perspectief worden geplaatst. Treffende situatieschetsen waarbij diverse personages en thema's elkaar aanvullen en relativeren, worden in een documentair kader geplaatst door fraaie en interessante landschapsfotografie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Karen Randers-Pehrson op televisie komt.

Reageer