Shlomi Elkabetz

Regisseur, Scenarist, Producer

Shlomi Elkabetz is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Bar Bahar

2016 | Drama, Romantische komedie

Israël/Frankrijk 2016. Drama van Maysaloun Hamoud. Met o.a. Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura en Mahmud Shalaby.

Twee jonge, vrijgevochten Palestijnse vriendinnen - zeg maar gerust feestbeesten - die een appartement delen in Tel Aviv krijgen een braaf studerend conservatief nichtje te logeren. Alle drie blijken ze min of meer klem te zitten tussen twee culturen, en tussen traditionele en modernere normen. De toon van deze chickflick pendelt tussen romcom en drama, met drank, drugs, homoseksualiteit en valse vroomheid als subthema's. Een speelfilmdebuut dat in opzet wat didactisch is, maar de temperamentvolle meidenrollen redden de film.

Gett

2014 | Drama

Israël/Frankrijk/Duitsland 2014. Drama van Ronit Elkabetz en Shlomi Elkabetz. Met o.a. Ronit Elkabetz, Simon Abkarian, Menashe Noy, Sasson Gabai en Ze'ev Revach.

Viviane wil scheiden van haar man, simpelweg omdat ze niet meer van hem houdt. Haar echtgenoot geeft echter geen toestemming, dus kunnen de vrouwonvriendelijke rabbijnen van de religieuze rechtbank de scheiding niet bekrachtigen. Gett, het slotdeel van een trilogie over de huwelijkse perikelen van een Israëlische vrouw van middelbare leeftijd, is een even schrandere als schrijnende combinatie van rechtbankfilm en echtscheidingsdrama. Met messcherpe dialogen én een geweldige hoofdrol van coregisseur Elkabetz, die, als ze tijdens de vele zittingen niet mag spreken, voldoende heeft aan haar blik en lichaamstaal.

Ve'Lakhta Lehe Isha

2004 | Drama

Frankrijk/Israël 2004. Drama van Ronit Elkabetz en Shlomi Elkabetz. Met o.a. Ronit Elkabetz, Simon Abkarian, Gilbert Melki en Sulika Kadosh.

Haifa, eind jaren zeventig. Viviane (coscenarist en -regisseur Ronit Elkabetz) is getrouwd met Eliahou, een diep religieuze man die haar niet slaat, niet drinkt, meehelpt in het huishouden en veel aanzien geniet in de synagoge - zo helpen haar broers en ooms haar herinneren als de film begint. Waarom wil ze dan van hem af? De terugkeer van een oude vlam heeft er iets mee te maken, maar de problemen lijken dieper te liggen. De onvermijdelijke ondergang van dit huwelijk levert een pijnlijke film op, die voorzichtig balanceert op de rand van sociaal-realisme en melodrama. Winnaar van de publieksprijs in Venetië.

op televisie
3 uitzendingen

Gett (2014) is deze week driemaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
maandag 24 december
NPO 2 extra
10:00 - 11:50
maandag 31 december
NPO 2 extra
06:45 - 08:34
zaterdag 29 december
NPO 2 extra
14:05 - 15:55

Reageer