Hao Lei

Acteur

Hao Lei is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Mystery

2012 | Thriller

China/Frankrijk 2012. Thriller van Lou Ye. Met o.a. Hao Lei, Qin Hao en Qi Xi.

Ingenieur Qiao Longzhao dankt zijn succespositie als ingenieur niet aan zichzelf, maar aan de vele connecties die de familie van echtgenote Lu Jie heeft. Ondertussen bedriegt hij haar met een maîtresse en met iedere gewillige jongedame die zich aandient. Voor de misogyne schuinsmarcheerder, echter, nadert de boemerangknal. Tegen de achtergrond van de permanent in smog verzonken metropool Wuhan ontrolt zich een asgrauw, op feiten gebaseerd moorddrama met louter verliezers. Oftewel: deprimerende arthousekost in Lou Ye-stijl, inclusief zenuwlijderscamera en schokmomenten waarmee de Volksrepubliekcensuur niet blij was.

The Fourth Portrait

2010 | Drama

Taiwan 2010. Drama van Chung Mong-Hong. Met o.a. Leon Dai, Hao Lei en Terri Kwan.

Het tienjarige jongetje Xiang ziet hoe zijn vader in het ziekenhuis de laatste adem uitblaast. Hij dwaalt dan over straat en wordt door een aardige, oude conciërge afgeleverd bij zijn ongeïnteresseerde moeder en wrede stiefvader. Daar vraagt hij zich af wat er toch van zijn broer is geworden en sluit hij vriendschap met een onhandige crimineel. Regisseur Chung maakte eerder de bejubelde arthousefilm Parking, maar blijft in The Fourth Portrait iets te vaak steken in gekunstelde symboliek. Prachtige beelden maken de film toch de moeite waard.

Summer Palace

2006 | Romantisch drama

China/Frankrijk 2006. Romantisch drama van Lou Ye. Met o.a. Hao Lei, Guo Xiaodong en Zhang Xianmin.

'Ik wil intenser leven,' schrijft dorpsmeisje Yu (debutant Hao) als onderschrift bij haar vertrek naar de universiteit in Peking. Het is 1987 en haar tienerwens wordt verhoord in de roerige studentenwereld waar ze valt voor intellectueel Zhou (Guo). Aan de hand van de gebeurtenissen in hun relatie voert regisseur Lou Ye de kijker langs de parallelle sociaal-politieke gebeurtenissen in China, van de opstanden in 1989 tot de malaise ver in de jaren negentig. Een uniek Chinees kunststuk, wat betreft onderwerp (de film werd verboden in China), sfeer (Godard?) en zinnelijke liefde (bloter dan gebruikelijk in China).

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hao Lei op televisie komt.

Reageer