Mario Pisu (1910-1976): cast.
Er zijn 15 films gevonden.

Blue Jeans

1979 | Drama, Misdaad

Italië 1979. Drama van Michele Massimo Tarantini. Met o.a. Gloria Guida, Paolo Carlini, Mario Pisu, Barbera Betti en Marco Tulli.

Een stiefvader met een tamelijk jonge vriendin moet vermoord worden door zijn tiener-stiefdochter en haar vriend, maar het wicht ontdekt dat ze jaloers is omdat ze verliefd is op hem en krijgt spijt van haar voornemen. Ze probeert tegen wil van haar vriendje de klok nog terug te draaien in dit beschamende seksploitatiewerkje met een misdaad als rode draad. De regisseur signeerde dit prul uit voorzorg maar met een pseudoniem: Mario Imperoli.

Carnalità

1974 | Drama, Erotiek

Italië 1974. Drama van Alfredo Rizzo. Met o.a. Erna Schürer, Jacques Stany, Femi Benussi, Mario Pisu en Pupo de Luca.

Welgestelde geleerde koopt het kasteel van een berooide graaf en bedriegt zijn zieke vrouw met dienstbode. Deze geeft haar werkgeefster fatale overdosis medicijn, maar geleerde is ondertussen verliefd geworden op een studente die hem na het huwelijk seksueel uitput tot een dodelijke hartaanval. Ze blijkt de dochter van de graaf te zijn die het kasteel wilde terugkrijgen. Ge[KA3]intrigeer is vooral de alibi voor een reeks erotische sc[KA2]enes die tamelijk voorzichtig (gluurderig) in beeld zijn gebracht. De waarschijnlijkheid van situaties en gedragingen lijkt nergens een punt van overweging te zijn geweest.

Sans sommation

1972 | Drama, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1972. Drama van Bruno Gantillon. Met o.a. Maurice Ronet, Mario Adorf, Bruno Cremer, Anny Duperey en Marina Malfatti.

Om een ex-huurling uit te schakelen zonder officieel proces en ongewenste politieke ruchtbaarheid, neemt een lid van de politie in burger de identiteit aan van een naar Venezuela gevluchte misdadiger en laat hij zich arresteren in de hoop dat de huurling zal proberen hem te bevrijden. De film laat weinig bekende politiepraktijken zien, die naar de achtergrond verdwijnen voor vlotte avonturen en romantiek van vriendschap tussen feitelijke tegenstanders. Verontachtzaming van ideologie heeft een (onbedoelde) reactionaire strekking.

Spia spione

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Bruno Corbucci. Met o.a. Lando Buzzanca, Teresa Gimpera, Cristina Gajoni en Mario Pisu.

Een stelletje inbrekers dringt de flat van kelner Carlo (Buzzanca) binnen. Ze hebben het voorzien op de daaronder gelegen bankkluis, waarin een kostbare ring is opgeborgen. Maar ze worden gestoord door Carlo, die onverwacht thuiskomt en dan zijn de poppen aan het dansen. Maar tenslotte helpt Carlo de inbrekers de ring terug te krijgen, die van hen was gestolen door internationale spionnen. Onbegrijpelijk verhaal, onbegrijpelijk ook dat deze flauwekul wordt gepresenteerd als komedie.

Estouffade à la Caraïbe

1967 | Avonturenfilm

Italië​/​​Frankrijk 1967. Avonturenfilm van Jacques Besnard. Met o.a. Frederick Stafford, Jean Seberg, Serge Gainsbourg, Paul Crauchet en Maria Rosa Rodriguez.

Ex-kraker wordt door idealistische Amerikaanse overgehaald om één keer tot oude vak terug te keren en de kluis open te breken waarin Zuidamerikaanse dictator zijn geïnde woekerbelastingen heeft opgeborgen. Kluis bevindt zich in zwaar bewaakt fort met tanks en mitrailleurs. Onderhoudende avonturenfilm wordt nooit echt spannend of spectaculair, maar biedt de nodige actie en de locaties in Colombia, Seberg en de biceps van zwemkampioen Stafford zijn uiterst fotogeniek.

Scusi, lei è favorevole o contrario?

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Alberto Sordi. Met o.a. Alberto Sordi, Bibi Andersson, Tina Aumont, Caterina Boratto en Anita Ekberg.

Hoewel al jaren apart van zijn vrouw levend, is een prominente zakenman niet voor invoering van de Italiaanse echtscheidingswet, omdat die zijn liefdeleven zou compliceren dat hij net zo overzichtelijk heeft verdeeld over zes minnaressen op zes doordeweekse dagen en met de zondag om mediterend bij te komen. Dit zoveelste portret van zelfingenomenheid door Sordi heeft weinig verrassende varianten op het verhaalsstramien, maar blijft onderhoudend door de diverse optredens van een serie ster- actrices.

Morire gratis

1966 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1966. Drama van Sandro Franchina. Met o.a. Franco Angeli, Mario Pisu, Karen Blanguernon en Gérard Herter.

Het gaat over een verarmde artiest die als koerier van Parijs naar Rome gaat met een beeld vol met drugs. Hij moet het hoofd bieden aan moeilijkheden en onverwachte voorvallen. Middelmatige film die evenwel bekroond werd en vertoond is op diverse festivals.

Adulterio all'Italiana

1966 | Komedie

Italië 1966. Komedie van Pasquale Festa Campanile. Met o.a. Catherine Spaak, Nino Manfredi, Maria Grazia Buccella, Akim Tamiroff en Vittorio Caprioli.

Een jonge vrouw ontdekt dat haar echtgenoot haar bedriegt met haar beste vriendin en dreigt hem ooit met gelijke munt te zullen terugbetalen. De man wordt sindsdien voortdurend geplaagd door wantrouwen en achtervolgt zijn vrouw in allerhande vermommingen. Deze komedie over de Italiaanse dubbele moraal - de man mag wel, de vrouw niet - wordt bekwaam geacteerd en lichtvoetig in beeld gebracht. Een poging tot het scheppen van een werelds beeld leidt echter tot extravagante kleding en kapsels waarmee de actrices voor aap lopen. Scenario van de regisseur, Luigi Malerba en Ottavio Alessi. Camerawerk van Roberto Gerardi.

Giulietta degli spiriti

1965 | Drama, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 1965. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Giulietta Masina, Sandra Milo, Mario Pisu, Valentina Cortese en Sylva Koscina.

Een vrouw van middelbare leeftijd vermoedt dat haar echtgenoot haar bedriegt, en daardoor komen er erotische dromen en jeugdtrauma's bij haar boven. Fellini plakte typische mannenfantasieën rond de heldin die zelf nergens interessant wordt gemaakt. Masina loopt met verbaasde ogen en een dappere glimlach rond, terwijl de regisseur zich uitleeft in de aankleding en decors van zijn eerste speelfilm in kleur. Scenario van Fellini, Tullio Pinelli, Ennio Flaiano en Brunello Rondi. Camerawerk van Gianni Di Venanzo.

Otto e mezzo

1963 | Drama, Komedie, Experimenteel

Italië 1963. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Anouk Aimée, Claudia Cardinale, Sandra Milo en Barbara Steele.

Mastroianni is filmregisseur Guido, die net een grote hit achter de rug heeft. Hij trekt zich terug in een rustoord om bij te komen, maar daar komt niets van terecht: niet alleen doet zijn producent alweer een beroep op hem, ook zijn vrouw en minnares eisen zijn aandacht. Terwijl Guido worstelt met zijn 'regisseursblok' verliest hij zich in herinneringen en fantasieën. Zeer persoonlijk werk van grootmeester Fellini die - na zijn eigen internationale succes La dolce vita - de balans van zijn carrière en persoonlijke leven opmaakt en het creatieve proces van het menselijk brein bestudeert. Zo worden beelden van een dansende prostituée op het strand, de overleden ouders van de regisseur, jeugdherinneringen aan een circus en een groep vrouwen die de regisseur met een zweep denkt te temmen, even logisch als onlogisch met elkaar verbonden. Bizar, sensueel vormgegeven drama werd onderscheiden met twee Oscars: voor beste niet-Engelstalige film en voor de kostuums van Piero Gherardi.

Zorro e i tre moschettieri

1962 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië 1962. Avonturenfilm van Luigi Capuano. Met o.a. Gordon Scott, José Greci, Roberto Risso, Maria Grazia Spina en Giacomo Rossi Stuart.

Zorro zoekt steun bij de drie musketiers om een Spaanse prinses te redden, die door toedoen van de hertog van Sevilla door de Fransen gevangen is genomen. De combinatie van verschillende fictieve helden met historische figuren neemt een loopje met de feiten, maar doet dit zo omzichtig dat de meeste personages functieloos blijven. Voor het overige een gemiddeld avontuur, met soms nogal stuntelige gevechten.

Mio figlio professore

1946 | Komedie, Familiefilm

Italië 1946. Komedie van Renato Castellani. Met o.a. Aldo Fabrizi, Mario Pisu, Giorgio De Lullo, Pinuccia Nava en Lisetta Nava.

Door-de-weekse komedie die het moet hebben van het fraaie spel van Aldo Fabrizi. De conciërge van een school, weduwnaar, heeft alleen nog maar zijn zoon, aan wie hij zich met hart en ziel wijdt. Hij doet alles om de jongen professor te laten worden.

Il Ratto delle Sabine

1945 | Komedie

Italië 1945. Komedie van Mario Bonnard. Met o.a. Totò, Clelia Matania, Carlo Companini, Aldo Silvani en Laura Gore.

Het toneelgezelschap van professor Tromboni geeft een voorstelling in een provinciestadje, maar de recettes zijn te weinig om de honger te stillen. Een schoolmeester stelt hen voor in ruil voor eten zijn werk `Il ratto delle Sabine` (De schending van Sabine) te spelen. Hoewel het publiek in groten getale op het stuk komt toegestroomd, flopt het op de meest afschuwelijke wijze. De spelers doen het goed, een genietbare komedie, maar niet de beste film van Totò. Ook bekend als: IL PROFESSOR TROMBONI.

Noi vivi

1942 | Romantiek

Italië​/​​Duitsland 1942. Romantiek van Goffredo Alessandrini en Goffredo Alessandrini. Met o.a. Alida Valli, Rossano Brazzi, Fosco Giachetti, Giovanni Grasso en Emilio Cigoli.

Een jonge studente aan de Universiteit van Petersburg is verliefd op een jonge aristocraat die op de vlucht is voor de Gepoe, de geheime staatspolitie. Als hij tbc krijgt, probeert zij aan geld te komen voor de behandeling door een relatie aan te gaan met een functionaris van de Gepoe. Gebaseerd op het boek We the Living van Ayn Rand. De film kreeg de Volpi-beker in Venetië in 1942. Ironisch genoeg werd de film, ondanks de anti-communistische strekking, verboden door de fascisten.

Lo smemorato

1936 | Komedie

Italië 1936. Komedie van Gennaro Righelli. Met o.a. Paola Borboni, Angelo Musco, Luisa Ferida, Franco Coop en Checco Durante.

Het verhaal, gebaseerd op een stuk van de Siciliaanse blijspelschrijver Angelo Musco, gaat over een jongeman die verschrikkelijk getreiterd wordt door zijn vrouw, schoonmoeder en zwager. Op een dag leert hij een excentrieke, rijke vrouw kennen die hem per abuis aanziet voor haar sinds lange tijd vermiste echtgenoot. Hij speelt het spelletje gauw mee door geheugenverlies te veinzen en profiteert ten volle van de situatie. Een uitzonderlijke cast, waarin ook Musco zelf is opgenomen, en een hoogst vermakelijke film.