Jacob Tamm

Acteur

Jacob Tamm is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Beck - Sista Vittnet

2002 | Misdaad

Denemarken/Noorwegen/Finland/Zweden 2002. Misdaad van Harald Hamrell. Met o.a. Peter Haber, Mikael Persbrandt, Marie Göranzon, Malin Birgerson en Hanns Zischler.

Deze aflevering met Beck (Haber) werd eerst in de Zweedse bioscoop uitgebracht en had een redelijk succes in eigen land. Juist als Beck last van zijn hart heeft en geopereerd moet worden, wordt zijn afdeling moordzaken geconfronteerd met de lijken van een drietal jonge vrouwen, wier gezichten quasi onherkenbaar zijn gemaakt met zwavelzuur. Gedacht wordt aan een seriemoordenaar. Niettemin hebben Beck en Gunvald Larsson (Persbrandt) snel vastgesteld dat de slachtoffers uit Letland afkomstig waren, tippelden en AIDS-pati[KA3]enten waren. Larsson infiltreert daarop undercover in het rosse milieu en concentreert zich op souteneur Teddy (Lapitskii), die samenwerkt met de Russische vrouwenhandelaar Josef Hillman (Zischler). Ondertussen leert Beck in een restaurant Lillemor Fransson (R[KA3]o[KA3]or) kennen. Het tweetal kan goed met elkaar overweg en Beck wordt verliefd. Lillemor werkt voor het farmaceutische laboratorium Landexa, dat onlangs in het nieuws was omdat ze een medicament tegen AIDS aan het ontwikkelen zijn. Ondertussen spoort Gunvald het prostitu[KA1]eetje Sofija (Helin) op. Zij is ondergedoken in een pension en deze laatste getuige vertelt, dat zij en haar collega`s werden behandeld met een nieuw preparaat tegen AIDS. Dan ziet Alice (Birgerson) een man uit de schuilplaats van Teddy komen, die zij in de gaten hield en ze herkent Klas Mellgren (Hanzon), directielid van Landexa. De cirkel lijkt rond te zijn, maar zonder hulp van een insider komen ze er niet - de kennismaking met Lillemor komt dan heel goed uit, hoewel hun relatie niet alleen maar op rozengeur en maneschijn is gebaseerd. Beck-liefhebbers en kijkers die van misdaadfilms houden komen niets tekort, al stijgt deze aflevering niet uit boven een goede TATORT. De spelprestaties zijn als vanouds. Met in de originele versie de stem van Fredrik Ohlsson als Hillman, omdat Zischler als Duits acteur onvoldoende Zweeds spreekt. Het scenario is van Rolf Börjlind en Cecilia Börjlind naar het personage van Maj Sjöwall en Per Wahlöö. Het camerawerk is van John Christian Rosenlund.

Jalla! Jalla!

2001 | Komedie, Drama, Familiefilm

Zweden 2001. Komedie van Josef Fares. Met o.a. Fares Fares, Torkel Petersson, Tuva Novotny, Laleh Pourkarim en Leonard Terfelt.

Roro (Fares Fares) is afkomstig uit de Libanon. Hij woont en werkt in Zweden. M[KA9]ans (Petersson) is zijn beste kameraad, die hij kent van het werk. Roro heeft de leuke Zweedse Lisa (Novotny) als vriendin. Zijn vader (Jan Fares) vindt dat hij moet gaan trouwen met een Libanees meisje en zoekt Yasmin (Pourkarim) voor hem uit. Samen met haar broer Paul (Terfelt) bereidt Roro`s vader het huwelijk voor. Noch Yasmin, noch Roro voelen ervoor en tegen Lisa zegt Roro dat Yasmin zijn nicht is. M[KA9]ans, die met zijn vriendin Jenny (Helleday) samenwoont, krijgt problemen om de liefde te bedrijven terwijl zij van alles proberen. De situatie culmineert tenslotte in een explosie en het vertrek van de opgewonden Jenny, die het niet langer meer verdragen kan. Lisa is net zo ontzet als zij ontdekt dat Yasmin helemaal niet Roro's nichtje is. Yasmin en Roro, die inmiddels verliefd op haar is, besluiten om zich uiteindelijk toch aan de tradities te houden... In eigen land, Zweden, een groot succes door zijn vrijmoedige aanpak en het blootleggen van sociale problemen. Spreekt vooral jongeren aan, ook buiten Scandinavië. De spelprestaties zijn goed. Het hilarische scenario is van regisseur Fares. Het camerawerk is van Aril Wretblad. Lukas Moodysson, het wonderkind van FUCKING ȦMȦL, was uitvoerend producent. Aanbevolen. De titel is Arabisch en betekent: schiet op, schiet op.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jacob Tamm op televisie komt.

Reageer