Armando Falconi

Acteur

Armando Falconi is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Il birichino di papà

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Chiaretta Gelli, Dina Galli, Armando Falconi, Carlo Campanini en Amelia Chellini.

Intriges, verrassingen en vrolijke momenten onder welopgevoede mensen in een aristocratische sfeer. Nicoletta (Gelli) is een levendig meisje, rusteloos en verwend, maar zeker niet bedorven. In de schoolbanken voelt ze zich opgesloten en aan banden gelegd en het duurt dan ook niet lang of ze zet met haar streken de boel op stelten, wat haar op heel wat straf komt te staan.

Ciorno di nozze

1942 | Komedie

Italië 1942. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Armando Falconi, Antonio Gandusio en Roberto Villa.

Een eenvoudige en hoogst amusante situatiekomedie over de vermakelijke pogingen van een bescheiden familie, die hun armoede trachten te verbergen voor de rijke verloofde van hun dochter. Een van Matarazzo's beste films.

Se non son matti non li vogliamo

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Esodo Pratelli. Met o.a. Ruggero Ruggeri, Armando Falconi en Paolo Stoppa.

De voorzitter van een studentenvereniging laat zijn hele vermogen na aan een liefdadigheidsinstelling, waarvan de enige drie overlevenden van de vereniging mogen profiteren. Deze drie zien zichzelf, ondanks hun gevorderde leeftijd, gedwongen om trouw te blijven aan hun status en zetten de activiteiten uit hun jeugd voort. Een aangename en melancholieke film met uitstekende acteurs.

I promessi sposi

1941 | Romantiek, Drama

Italië 1941. Romantiek van Mario Camerini. Met o.a. Gino Cervi, Dina Sassoli, Armando Falconi, Ruggero Ruggeri en Lauro Gazzolo.

Gebaseerd op de beroemde gelijknamige roman van Alessandro Manzoni, die zich afspeelt in het 17e-eeuwse Lombardije. In een boerengehucht aan het Comomeer verzet een machtige landheer zich tegen het aanstaande huwelijk van een jong stel van nederige komaf. Dit is het begin van zware beproevingen voor de twee geliefden, waaraan pas een einde komt tijdens de tragische pestepidemie die Milaan teisterde. Deze schitterende filmversie is net zozeer een klassieker als de roman van Manzoni.

Le sorprese del divorzio

1939 | Drama, Komedie

Italië 1939. Drama van Guido Brignone. Met o.a. Bice Parini, Armando Falconi, Filippo Scelzo, Sergio Tofano en Tiziana Calvi.

Een jongeman probeert zich los te maken van zijn schoonmoeder, een onmogelijke vrouw die zich overal mee bemoeit. Zijn pogingen worden doorkruist door tragische gebeurtenissen, die steeds weer opnieuw opduiken. Een situatie-komedie die helemaal niet leuk is.

Follie del secolo

1939 | Romantiek, Komedie

Italië 1939. Romantiek van Amelto Palermi. Met o.a. Paola Barbara, Sergio Tofano en Armando Falconi.

Een edelman ontdekt dat de man van zijn dochter haar bedriegt met een zangeres en besluit het aan te leggen met dezelfde juffrouw. Langzaam maar zeker weekt hij haar los van zijn schoonzoon, en hij weet te bewerkstelligen dat ze trouwt met een musicus.

Nonna Felicita

1938 | Komedie

Italië 1938. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Dina Galli, Armando Falconi en Nino Taranto.

Grootmoeder Felicita Colombo (Galli) is bezorgd over het nonchalante en zorgeloze leventje dat haar kleinzoon leidt, aan de Ligurische kust. Ze gaat bij hem op bezoek om orde op zaken te stellen en maakt alles in orde. Licht vertier naar een toneelstuk maar bijzonder onderhoudend. De spelprestaties zijn goed.

Joe il rosso

1936 | Misdaad

Italië 1936. Misdaad van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Armando Falconi, Ada Dondini, Barbara Monis en Maria Denis.

Een kostbaar schilderij verdwijnt uit een luxe villa en oom Joe (Falconi), bijgenaamd `il rosso` (de rooie), komt uit de VS over om de zaak te onderzoeken. Hij doet zichzelf voor als detective maar is in feite een gangster. Ondanks de twijfels slaan de familieleden met open mond gade, hoe Joe op briljante wijze deze complexe zaak oplost. Het laatste deel van de film vormt een parodie op vele politiefilms uit die tijd, en is een coup de théâtre van achtervolgingsscènes en ontsnappingen. Zeer amusant.

Re burlone

1935 | Historische film, Drama

Italië 1935. Historische film van Enrico Guazzoni. Met o.a. Armando Falconi, Maria Denis en Luisa Ferida.

Eind achttiende, begin negentiende eeuw aan het Keizerlijk hof van Franz II van Oostenrijk-Hongarije. Politieke strubbelingen te over: Keizer Franz ziet de Franse revolutie totaal niet zitten, een Duitse prinses legt een claim op de Elzas en tenslotte staan de zegevierende legers van Napoleon aan de grenzen. In december 1805 tekent de Keizer de Vrede van Pressburg waarbij hij Venetië, Tirol en Vorarlberg verliest. Decors en kostuums zijn schitterend, historisch klopt het allemaal wel zo'n beetje, al huppelt de film vrolijk over allerlei détails heen. Zeer de moeite waard.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Armando Falconi op televisie komt.

Reageer