Joe Ryan

Acteur

Joe Ryan is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Lone Fighter

1923 | Western

Verenigde Staten 1923. Western van Albert Russell. Met o.a. James B. Warner, Vester Pegg, Josephine Hill, Joe Ryan en Jim Gamble.

Keene Thompsons Certain Lee was de basis voor deze western, waarin Texas Ranger Warner met veedieven te maken krijgt en kans ziet de onschuld van een ingesloten man te bewijzen.

The Purple Riders

1921 | Western

Verenigde Staten 1921. Western van William Bertram. Met o.a. Joe Ryan, Elinor Field, Joseph Rixon, William Shields en Vincente Howard.

Serial in vijftien hoofdstukken. Ryan is de sheriff in deze western-serial. Hij houdt van Field en wil haar broers naam zuiveren van de moord op hun vader. Ook wil hij afrekenen met een bende schurken onder aanvoering van Rixon. Ryans carrière was maar kort. Geboren in 1887, debuteerde hij in 1914 om zijn laatste film in 1925 te maken. Hij stierf in 1944 - inmiddels vergeten.

The Man of Might

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van William Duncan. Met o.a. William Duncan, Edith Johnson, Joe Ryan, Walter Rodgers en Del Harris.

Serial in vijftien hoofdstukken. Graham Baker schreef het scenario van deze uitstekende avonturen-serial naar een verhaal van Albert Smith en Cyrus Townsend Brady. Het was de eerste van vier serials voor Vitagraph waarvoor Duncan - inmiddels een superster - een contract had weten af te sluiten dat hem een budget gaf van 1,5 miljoen dollar per serial. Zelf verdiende hij 10.000 dollar per week als acteur en regisseur, een ongehoorde hoeveelheid geld in die tijd.

A Fight for Millions

1918 | Western

Verenigde Staten 1918. Western van William Duncan. Met o.a. William Duncan, Edith Johnson, Joe Ryan, Walter Rodgers en Hart (Jack) Hoxie.

Serial in vijftien hoofdstukken. Johnson kan een fortuin erven. In het testament van haar vader wordt echter bepaald dat dit fortuin pas in haar handen komt indien ze één van twee aangewezen mannen trouwt, die haar allebei omwille van de centen wel willen trouwen. Maar Johnson en Duncan denken daar heel anders over. Deze romantische western-serial werd geschreven door Albert Smith en Cyrus Townsend Brady, en bewerkt door Graham Baker voor Vitagraph.

The Fighting Trail

1917 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van William Duncan. Met o.a. William Duncan, Carol Holloway, George Holt, Joe Ryan en Charles Wheelock.

Geen beste start, deze eerste Duncan serial (in vijftien hoofdstukken) die zich in WOI afspeelt. Hij is een ingenieur die op de hoogte is van de verblijfplaats van een mijn waar zeldzame mineralen in grote hoeveelheden aanwezig zijn. Men kan daar explosieven van maken die goed zijn voor het voeren van de oorlog in Europa. Anderen hebben ook interesse en willen de mijn ook vinden. J. Stuart Blackton en Cyrus Townsend Brady schreven de serial.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joe Ryan op televisie komt.

Reageer