Veronika Varga: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Un meurtre de première classe

1999 | Thriller, Misdaad

Frankrijk​/​​België​/​​Zwitserland 1999. Thriller van Christian de Chalonge. Met o.a. Bruno Cremer, Alexandre Brasseur, François-Régis Marchasson, Veronika Varga en Hélène de Saint-Père.

Op het kleine station van Jeumont op de grens van België en Frankrijk blijven twee treinwagons staan; de eerste klas en de restauratiewagen. De jonge inspecteur Paul Lachenal is erop afgestuurd omdat er een moord is gepleegd in de eerste klas. De inspecteur roept de hulp in van zijn oom Maigret.

L'enfant des Terres Blondes

1997 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk​/​​Zwitserland 1997. Drama van Edouard Niermans. Met o.a. Jean Yanne, Veronika Varga, Lucie Barret, Julien Rivière en Hervé Pierre.

Op het kleine station van Jeumont op de grens van België en Frankrijk blijven twee treinwagons staan; de eerste klas en de restauratiewagen. De jonge inspecteur Paul Lachenal is erop afgestuurd omdat er een moord is gepleegd in de eerste klas. De inspecteur roept de hulp in van zijn oom Maigret.

Le roi de Paris

1995 |

Frankrijk 1995. Dominique Maillet. Met o.a. Philippe Noiret, Veronika Varga, Jacques Roman, Gaëtan Wenders en Manuel Blanc.

In de jaren dertig is acteur Victor Derval de koning van de Parijse theaterbühne. Wanneer hij bewonderaarster Lisa Lanska ontmoet, komt zijn cocon echter in gevaar: de jonge Hongaarse brengt niet alleen zijn hoofd op hol. Ook zoon Paul, stik jaloers acteur, en dramaturg Romain Coste vallen voor de ingénue. Mooi classicistisch drama, op scenario van regiedebutant Maillet en de immer fijnzinnige Jacques Fieschi, heeft sfeerbeeld van Bernard Lutic en kan ook nog eens bogen op Noiret. Enige vraagteken: Varga, wier fysiek noch charisma vermogen te suggereren dat de mannen bij bosjes voor haar vallen.

Le Roi de Paris

1995 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1995. Drama van Dominique Maillet. Met o.a. Philippe Noiret, Jacques Roman, Manuel Blanc, Michel Aumont en Paulette Dubost.

Deze film is zoiets als turkish-delight voor toneelliefhebbers en hoofdrol Noiret krijgt de kans te laten zien dat hij voordat hij bij de film terecht kwam, een uitstekend toneelspeler was. Victor Derval (Noiret) is de hoofdrol in het theaterstuk uit de titel dat rond 1930 een hit in Parijs is. Hij is een onmogelijke vent, die lak heeft aan de teksten van zijn auteur Romain Coste (Roman) en constant het dialoog aanpast op zijn stemmingen. Op de laatste avond nadat het stuk voor de laatste keer heeft gedraaid, ontmoet hij na de voorstelling in de mist een jonge Hongaarse, Lisa Lanska, die hij een rolletje bezorgt bij een (vroege) geluidsfilm, waarin hij zelf zit. Kort daarop vraagt hij Lisa zijn priv[KA1]esecretaresse te worden en bij hem in te trekken. Zijn opstandige zoon en would-be schrijver Paul (Blanc) is gelijk weg van haar en zo vergaat het iedereen behalve de verbitterde Coste. Lisa keert ook echter het tij, terwijl Paul verscheurd wordt door een tweestrijd of hij zijn vader zal vermoorden of hem zal toejuichen, en zijn liefde voor de literatuur. Het scenario is van Jacques Fieschi, Jerôme Tonnerre, Bernard Minoret en regisseur Maillet. Het camerawerk is van Bernard Lutic. Voor voornoemde liefhebbers, een heerlijke film.

Les années lycée: Un air de liberté (1967-1968)

1993 | Drama

Frankrijk 1993. Drama van Eric Barbier. Met o.a. Alain Jarrige, Stéphane Comby, Grégori Derangère, Anne Kessler en Veronika Varga.

Parijs 1967. De17-jarige Jarrige is de enige student met een beurs in het laatste jaar filosofie. Samen met zijn twee vrienden Comby en Derangère houdt hij zich vooral bezig met het versieren van meisjes en het ongeëngageerd keuvelen over politiek. De komst van de mooie Varga en de gebeurtenissen van mei 1968 zijn bepalend voor de toekomst van de jonge studenten die in een maalstroom van nieuwe ideeën terecht komen. De studentenopstand in Parijs wordt gereconstrueerd in een gedramatiseerd verhaal waarin teveel gepraat wordt en te weing actie is. De aanleidingen voor mei '68 worden duidelijk uit de doeken gedaan in het scenario van Barbier, Christine Dhory, Claire Parnet en Daniel Thieux. De camera werd bediend door Bruno Privat. Eerste deel in een vierdelige serie dat een overzicht geeft van de invloeden van de mei-revolte op het studentenleven.