Laurence Payne is acteur en auteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Vampire Circus

1972 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Robert Young. Met o.a. John Moulder-Brown, Adrienne Corri, Robert Tayman, Thorley Walters en Anthony Higgins.

Uit de Hammer-collectie is dit een van de meest stijlvolle horrorfilms. Dat is een relatief begrip, want veel ziet er nog immer nep uit, precies zo goedkoop als het lage budget toeliet. Maar Vampire Circus heeft in ieder geval een razend tempo en een overvloed aan bloot, moord en bloed. Voor de intiteling is er al een hele film aan gebeurtenissen geschied: in een oud Balkandorp heeft graaf-vampier Mitterhouse (Tayman) zich een keer te vaak vergrepen aan een vrouw, de bevolking komt in opstand en spiest de duistere edelman. Mitterhouse zweert nog net wraak, die na de intiteling komt in de vorm van een bizar circus.

The Tell-Tale Heart

1963 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Horror van Ernest Morris. Met o.a. Laurence Payne, Adrienne Corri, Dermot Walsh en Selma Vaz Dias.

Een ingewikkelde bewerking van een E. A. Poe-verhaal over een moord uit jaloezie, maar met gebrek aan atmosfeer.

The Girl in the Headlines

1963 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1963. Misdaad van Michael Truman. Met o.a. Ian Hendry, Ronald Fraser, Margaret Johnston en Natasha Parry.

Een niet al te fatsoenlijk vrouw wordt dood aangetroffen. Scotland Yard raakt, na anderhalf uur valse sporen te hebben gevolgd, op de goede weg naar de daders. De Yard-inspecteurs hebben zelfs gevoel voor humor. Naar de roman The Nose on My Face van Laurence Payne.

Mystery Submarine

1963 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1963. Oorlogsfilm van C. M. Pennington-Richards. Met o.a. Edward Judd, James Robertson Justice, Laurence Payne, Arthur O'Sullivan en Albert Lieven.

Een tam WO II-spionageverhaal over een Duitse onderzeeƫr met een Britse bemanning die door de Engelse vloot ontdekt en opgebracht wordt. Ook bekend als DECOY.

Third Alibi

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Montgomery Tully. Met o.a. Laurence Payne, Patricia Dainton en Jane Griffiths.

Een man wil van zijn vrouw af zodat hij met haar zuster kan trouwen. Hij bedenkt een slim moordplan. Nogal bekende stof.

The third alibi

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Montgomery Tully. Met o.a. Jane Griffith, Patricia Dainton en Laurence Payne.

Componist spant samen met zijn zwangere minnares, die eveneens zijn schoonzus is, om zijn vrouw te vermoorden. Een wending zorgt er echter voor dat de zaken niet helemaal volgens plan verlopen

The Court Martial of Major Keller

1961 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1961. Drama van Ernest Morris. Met o.a. Laurence Payne, Susan Stephen, Ralph Michael, Richard Caldicott en Basil Dignam.

Een rechtbankdrama, waarin teruggeblikt wordt om te tonen hoe de dappere en verstandige majoor Keller zijn krankzinnige bevelvoerende officier dood moest schieten om het Britse leger voor een ramp te behoeden en hoe hij voor de krijgsraad werd gebracht voor wat hij deed. Een met een klein budget geproduceerd, maar intelligent drama, dat gebaseerd is op een goed scenario van Brian Clemens.

Crosstrap

1961 | Familiefilm, Avonturenfilm, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Familiefilm van Robert Hartford-Davis. Met o.a. Laurence Payne, Jill Adams, Gary Cockrell en Zena Marshall.

Een spannend misdaadverhaal voor de jeugd over elkaar bestrijdende benden-juwelendieven en een moord.

Trollenberg Terror

1958 | Sciencefiction, Horror

Verenigd Koninkrijk 1958. Sciencefiction van Quentin Lawrence. Met o.a. Forrest Tucker, Laurence Payne, Janet Munro, Jennifer Jayne en Warren Mitchell.

Een aardig, maar wel wat voorspelbaar verhaal over een kosmische wolk waaruit op de top van een berg het monster wordt losgelaten waarnaar de film is genoemd. Een door Jimmy Sangster vervaardigde bewerking van de Engelse tv-serie THE TROLLENBERG TERROR. Jammer dat de effecten niet veel soeps zijn.

The Crawling Eye

1958 | Sciencefiction

1958. Sciencefiction van Quentin Lawrence. Met o.a. Jennifer Jayne, Janet Munro, Laurence Payne en Forrest Tucker.

Een aardig, maar wel wat voorspelbaar verhaal over een kosmische wolk waaruit op de top van een berg het monster wordt losgelaten waarnaar de film is genoemd. Een door Jimmy Sangster vervaardigde bewerking van de Engelse tv-serie THE TROLLENBERG TERROR. Jammer dat de effecten niet veel soeps zijn.