Gérald Calderon

Regisseur

Gérald Calderon is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Attaville

1997 | Documentaire

Frankrijk 1997. Documentaire van Gérald Calderon.

De mens is steeds gefascineerd geweest door de wereld van de mieren. Dit kleine insect bewoont de wereld reeds langer dan de mensheid en zal waarschijnlijk nog bestaan op het ogenblik dat de laatste mens al lang van de aardbodem verdwenen is. Weinig dierenvormen kunnen zich zo aan de evolutie aanpassen als de mieren. Ze komen overal voor. Het gewicht van alle mieren ter wereld evenaart dat van alle mensen samen. Ze kunnen vreedzaam naast ons wonen, maar soms kunnen ze vernietigend oprukken. In deze opvolger van het wereldsucces MICROCOSMOS wordt de spot gericht op dit ijverig insect. Scenaristen Calderon en Christian Peeters volgen hun levensloop, hun organisatorische talenten, hun productiviteit en hun eeuwig gevecht met soortgenoten. Soms mooi en poëtisch, dan weer gewelddadig en wreed. De commentaar van Jean-Claude Carrière, gesproken door François Mathouret, bevat voldoende ironie om de documentaire boeiend en aangenaam te maken. Als uiterst geduldig cameraman fungeerde Claude-Julie Parisot. Ondertitel: LA VERITABLE HISTOIRE DES FOURMIS. Dolby Stereo.

Les contes sauvages

1993 | Documentaire

Frankrijk 1993. Documentaire van Gérald Calderon en Jean-Charles Giroud.

Calderon en Giroud zijn niet van het niveau van een Frédéric Rossif, en hun documentaire over dieren, met een oppervlakkige, door Nathalie Baye uitgesproken commentaartekst van Françoise Giroud, is een simpele opeenvolging van mooie plaatjes, die de kijker meeneemt van het noorden naar het zuiden, van het arctische ijs via de toendra naar de hete woestijnen. Wat schort is een persoonlijke inbreng.

Le Risque de vivre

1979 | Documentaire

Frankrijk 1979. Documentaire van Gérald Calderon.

Een vulganiserende, onderhoudende documentaire over allerlei wetenschappelijke curiosa, visueel fraai gemaakt en niet oninteressant. Het commentaar van André Langaney wordt gelezen door Michel Lonsdale.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gérald Calderon op televisie komt.

Reageer