Florence Loniod

Acteur

Florence Loniod is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

La Dénonciation

1961 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1961. Drama van Jacques Doniol-Valcroze. Met o.a. Maurice Ronet, Françoise Brion, Nicole Berger, Sacha Pitöeff en Michèle Grellier.

Filmproducent - die tijdens oorlog na marteling heeft doorgeslagen - is toevallig getuige van politieke moord en weigert hem bekende daders bij politie te identificeren. Gewetensconflict blijft nogal abstract in film die overigens boeiend is opgebouwd en geënsceneerd. Opmerkelijk spel van fraaie Brion als echtgenote doet aandacht verschuiven naar huwelijk van hoofdpersoon dat zowel speelse als innige vorm krijgt.

L' Eau à la bouche

1959 | Komedie, Erotiek

Frankrijk 1959. Komedie van Jacques Doniol-Valcroze. Met o.a. Françoise Brion, Alexandra Stewart, Paul Guers, Bernadette Lafont en Jacques Riberolles.

Een erfeniskwestie brengt achterneven en nichten die elkaar door een vete van de ouders niet kennen op een familiekasteel bijeen. De verloofde van een van de vrouwen geeft zich uit voor een neef die pas later zal komen. Ondanks de persoonsverwisselingen ontstaan tijdens een onweersnacht liefdesparen, waarna 's ochtends de ware identiteiten aan het licht komen. Deze liefdeskomedie inspireerde zich op DE GLIMLACH VAN EEN ZOMERNACHT, LA REGLE DU JEU en de Franse theatertraditie en combineert hun elegantie met eigentijds cynisme die de film bij de première hoogst gewaagd deed lijken. Nu is het een intelligente marivaudage die acteurs en actrices aan het begin van hun carrière dankbare kansen bood.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Florence Loniod op televisie komt.

Reageer