Thierry Nicolas

Acteur

Thierry Nicolas is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Le soleil au-dessus des nuages

2001 | Komedie

Frankrijk 2001. Komedie van Eric Le Roch. Met o.a. Daniel Prévost, Serge Hazanavicius, Hélène Vincent, Lisa Martino en Claudine Baschet.

Jean (Pr[KA1]evost) is vijftig en nog altijd vrijgezel. Hij verdeelt zijn tijd tussen huis en kantoor, heeft geen vrienden, gedraagt zich agressief tegenover zijn buren en gaat nauwelijks om met zijn collega`s op kantoor, die hij minacht. Zij vinden op hun beurt dat Jean een arrogante kwast is. Bij een reorganisatie wordt Jean ontslagen. Hij ontdekt dat hij moederziel alleen is en dat hij niemand heeft om mee te praten. Door een toeval ontmoet hij Antoine (Hazanavicius), een zachtaardige, optimistische jongeman. Antoine is een ware goochelaar en brengt heel wat tijd door met meditatie. Hij transformeert Jean tot een toffe vent, die zelfs een romance beleeft met Virginie (Vincent). Het ongecompliceerde, maar geloofwaardige scenario van debuterend regisseur Le Roch laat de kijker meeleven en meevoelen hoe een norse, onaangename kerel een beminnelijk persoon wordt. De twee hoofdrollen spelen op een natuurlijke wijze het spel mee. Aardig, positief en cool amusement, ondanks enkele, karikaturale situaties. Het camerawerk is van Wilfrid Sempé. Le Roch is een talent om in de gaten te houden.

Tout baigne !

1999 | Komedie

Frankrijk 1999. Komedie van éric Civanyan. Met o.a. Thierry Nicolas, Isabelle Gélinas, François Morel, Pascal Elbé en Bob Martet.

VV.

Les limites du partage

1991 |

Frankrijk 1991. Jean Hennin. Met o.a. Thierry Nicolas, Marc Debusschère, Rafaële Moutier, Jean Rougerie en Daniel Sarky.

Na de dood van zijn vrouw wijdt een notaris, die als zonderling en tot anarchisme geneigd bekend staat, zijn leven aan de opvoeding van zijn twee zoons, beide intern co-assistent in het ziekenhuis van een stad in het noorden van Frankrijk. Er doen zich uiteraard allerlei problemen, conflicten en misverstanden voor in wat vooral een slap verfilmde, en op het vlak van het scenario fantasieloze familie-sage is. Wat rest zijn de mooie plaatjes die van een van deze, door de camera nog nauwelijks ontgonnen noordelijke steden, maar dat is niet genoeg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thierry Nicolas op televisie komt.

Reageer